Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Călin Popescu Tăriceanu consider că Inspecţia Judiciară îl cenzurează

Bucureşti: Călin Popescu Tăriceanu consider că Inspecţia Judiciară îl cenzurează

DISTRIBUIȚI

135573 – 17032015  – Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a declarat, marti, dupa ce Inspectia Judiciara din CSM a stabilit ca a adus atingere independentei justitiei prin afirmatiile referitoare la avizarea inceperii urmaririi penale a lui Varujan Vosganian, ca „opiniile politice nu pot sa fie cenzurate de nimeni”.

„Cred ca intr-o democratie cum este si Romania, intr-o democratie parlamentara, opiniile politice ale cetatenilor si, bineinteles ca aici includ si opiniile poltice ale parlamentarilor, iar in ce ma priveste pe mine, in dubla calitate de senator si de presedinte al Senatului, nu pot sa fie cenzurate de nimeni. Subliniez, am libertatea sa-mi exprim punctul de vedere politic asupra functionarii statului si a institutiilor din componenta sa”, a spus Tariceanu.

El a aratat ca este vorba de libertatea de expresie, a optiunilor politice si declaratiile sale nu constituie vreun amestec sau ingerinta de orice fel.

„Este o declaratie politica, nu este vorba de imunitate, e vorba de libertatea de expresie si libertatea optiunilor politice si aprecierilor politice, pe care in calitate de parlamentar am dreptul si obligatia sa le fac. Asa incat aceste declaratii nu constituie in niciun fel vreun amestec sau vreo ingerinta de orice fel. Aceste aprecieri le putem face cu totii, le poate face presa, le pot face cetatenii simpli si le fac si eu ori de cate ori consider necesar”, a adaugat Tariceanu.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a adus atingere independentei sistemului de justitie, prin declaratiile facute cu privire la faptul ca avizarea inceperii urmaririi penale a liberalului Varujan Vosganian ar fi transformat Romania intr-o „republica a procurorilor”, a stabilit Inspectia Judiciara.

Inspectia Judiciara a finalizat raportul in care a analizat afirmatiile facute de Tariceanu, dupa ce senatorii au decis sa nu ridice imunitatea lui Varujan Vosganian.

Raportul inspectorilor judiciari urmeaza sa fie analizat joi de membrii CSM. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.