Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Dan Şova a cerut Senatului să fie lăsat liber

Bucureşti: Dan Şova a cerut Senatului să fie lăsat liber

DISTRIBUIȚI

135582 – 25032015 – Senatorul PSD Dan Sova a cerut miercuri colegilor sai sa respinga cererea DNA de arestare si sa fie lasat sa se apere in stare de libertate. „Trebuie sa intelegem un lucru: ca noi prin prin legiferare am dat Parchetului si DNA toate mijloacele: finantarea, tehnica si personalul pe care l-au cerut pentu a combate un flagel care afecteaza Romania. Am cerut un singur lucru, libertate”, le-a spus Sova senatorilor care vor vota in privinta cererii sale de arestare.

“Cum credem ca un om s-ar putea apara din detentie de un sistem care are la dispozitie toate mijloacele? a continuat retoric senatorul PSD.

“Va rog sa-mi dati posibilitatea, respingand cererea DNA, sa ma apar ca un om liber, a solicitat Sova. Sunt convins ca peste cativa ani cand se va da decizia definitiva veti vedea ca nu ati gresit”, a spus senatorul.

“Cred ca prin votul de azi am putea sa aratam ca masura arestarii este o masura exceptionala care nu se poate aplica decat in cazuri exeptionale, a spus Dan Sova care a fost rasplatit cu aplauze de colegii sai. „Cand vreau sa-mi lamuresc o suspiciune nu cer ingradirea libertatii unui om”, a acuzat senatorul Sova.

Anchetatorii cer incuviintarea retinerii si arestarii senatorului in dosarul privind contractele incheiate de firma sa de avocatura cu complexurile Turceni si Rovinari.

Procurorii au date si indicii ca Sova a depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, in incercarea de a-si dovedi nevinovatia. Mai mult, el a dispus distrugerea toate hardurile calculatoarelor societatii de avocati, pentru a ascunde corespondenta purtata prin e-mail intre societatea de avocati si conducerile celor doua complexuri energetice.

Potrivit unui comunicat de presa al procurorilor anticoruptie, din actele de urmarire penala a rezultat ca in perioada 2007-2009, Dan Sova a semnat mai multe contracte si acte aditionale incheiate intre Complexul Energetic Rovinari (CER) si Complexul Energetic Turceni (CET) pe de o parte si SCA „Sova si Asociatii” pe de alta parte.

De asemenea, procurorii au ajuns la concluzia ca, in calitate de „avocat coordonator” – mentiune trecuta expres in toate aceste contracte -, a participat la mai multe discutii legate de obiectul respectivelor documente, s-a deplasat la sediul CER si CET si la alte institutii, contribuind efectiv la incheierea acestor contracte si acte aditionale. In plus, el a oferit si consultanta juridica, in baza acestor contracte si acte aditionale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.