Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Dobriţoiu, condamnare cu suspendare

Bucureşti: Dobriţoiu, condamnare cu suspendare

DISTRIBUIȚI

Corneliu Dobriţoiu 135727 – 23032015 –   Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu a fost condamnat, luni, de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), la un an de închisoare cu suspendare în dosarul „Case pentru generali”, informează B1 Tv. În același dosar, Francisc Radici a primit o pedeapsă de doi ani, două luni şi 20 de zile de închisoare, iar Floarea Şerban şi Traian Pigui au fost achitaţi.

Procurorii au decis să continue cercetările, într-un dosar separat, pentru Mircia Chelaru, general corp de armată în rezervă, şi Cornel Julea, colonel în rezervă.

Hotărârea judecătorilor nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Prejudiciul stabilit în acest dosar este de 1.207.670 de lei, din care 1.095.682,56 lei reprezintă prejudiciul suferit de Ministerul Apărării Naţionale ca urmare a vânzării la un preţ diminuat faţă de valoarea de inventar, a fiecărei locuinţe şi 111.988 de lei este contravaloarea chiriei plătită de MApN unei părţi vătămate, începând din luna ianuarie 2005 până la zi, mai spuneau procurorii.

Pentru recuperarea prejudiciului a fost instituit sechestru asigurator asupra bunurilor imobile aparţinând Floarei Şerban, lui Radici, Năstase, Medar, Rotaru, Matei, Vizitiu şi Gonciaruc.

Corneliu Dobriţoiu a consemnat la dispoziţia organului judiciar suma reţinută ca prejudiciu în sarcina sa, respectiv 15.846 lei, procurorii dispunând ridicarea sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile ale acestuia, care fusese instituit în cursul urmăririi penale.

Dobriţoiu şi alţi zece generali şi colonei au fost trimişi în judecată, în anul 2013, în dosarul privind cumpărarea unor locuinţe de serviciu în baza unor declaraţii false. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.