Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Dosarele revoluţiei şi mineriadei: Traian Băsescu face repoşuri ultimilor trei procurori...

Bucureşti: Dosarele revoluţiei şi mineriadei: Traian Băsescu face repoşuri ultimilor trei procurori generali

DISTRIBUIȚI

135478 – 13032015   – Fostul presedinte Traian Basescu ii critica pe cei trei procurori generali din mandatele sale in legatura cu dosarele Revolutiei si Mineriadei, aratand ca Justitia nu va fi credibila pe deplin pana cand aceste cazuri nu vor fi solutionate.

„Dupa decizia ICCJ de redeschidere a dosarului 13-15 iunie ’90 o armata de propagandisti s-a repezit pe televiziuni, radiouri si in mediul virtual sa acuze ca eu am blocat si dosarul revolutiei si dosarul mineriadei din 13-15 iunie. In cei 10 ani de mandat au fost trei procurori generali: Ilie Botos (nu l-am numit eu), Laura Codruta Kovesi si Tiberiu Nitu. Nici unul dintre ei nu a gasit resursele morale sa spuna: nu este adevarat, presedintele Basescu nu ne-a cerut niciodata sa inchidem dosarele, aceasta a fost o decizie a procurorului X cu urmatoarea motivatie…... Altfel oameni extrem de sensibili care la orice cuvint rostit in spatiul public cer CSM sa le apere reputatia. Orice eforturi ar face, si cu adevarat le face,Justitia nu va fi pe deplin credibila pana cand nu va da o solutie celor doua dosare”, a scris TRaian Basescu pe Facebook.

Critica lui Traian Basescu vine dupa ce, marti seara, postase pe Facebook o inregistrare in care apare cerandu-i socoteala actualei sefe a DNA, Laura Codruta Kovesi, fost procuror general, in legatura cu dosarele Revolutiei si Mineriadei.

In materialul video din septembrie 2009, fostul presedinte Traian Basescu ii solicita Codrutei Kovesi sa comunice opiniei publice ce fac procurorii cu dosarele si daca exista o speranta ca acestea vor fi duse la finalizare.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat, luni, decizia procurorului general de redeschidere a dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990, dosar in care este anchetat si fostul presedinte Ion Iliescu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.