Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Expoziţie de icoane la Palatele Brâncoveneşti

Bucureşti: Expoziţie de icoane la Palatele Brâncoveneşti

DISTRIBUIȚI

 135710 – 30032015 – Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti ii invita pe bucuresteni, in perioada Sarbatorilor Pascale, sa ia parte la un eveniment de exceptie: Expozitia de Icoane din Galeria Cuhnia a Palatelor Brancovenesti. Incepand din acest weekend si pana pe 15 aprilie, Galeria Cuhnia gazduieste icoanele care vor face parte din iconostasul bisericii de la Alba Iulia, lacas ce poarta hramul Sfintilor Mucenici Brancoveni si al celor trei Sfintii Ioan – Botezatorul, Evanghelistul si Hrisostomul, potrivit unui comunicat al PMB.

Realizarea icoanelor expuse la Palatele Brancovenesti a avut loc sub indrumarea teologica a parintelui Jan Nicolae, slujitor al Bisericii de la Alba Iulia, si a reunit o serie de artisti care au concurat pentru realizarea unui spatiu eclezial impresionant. Pictura, intr-o viziune plasata sub semnul inovatiei cuviincioase, apartine lui Ioan Popa, ca si icoanele din maiestuosul iconostas din lemn de stejar, sculptat nobil si auster de Virgil Scripcariu.

Vesmintele liturgice au fost brodate de artista Carmen Paiu, iar la desavarsirea icoanelor a contribuit si Camelia Popa, sotia pictorului Ioan Popa.

Icoanele vor pleca de la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti joi, 16 aprilie, pentru a fi puse la locul lor, in Biserica de la Alba Iulia, de sarbatoarea Izvorul Tamaduirii. Sfintirea bisericii este prevazuta pentru data de 17 mai.

Galeria Cuhnia va fi deschisa intre orele 10 – 18.

Moderna biserica – nava din Alba Iulia a reprezentat initial propunerea ahitectului Dorin Stefan pentru concursul de proiecte al Catedralei Mantuirii Neamului, materializata ulterior la Alba Iulia, la o alta scara, se mai arata in comunicat. – PROMPT MEDIA

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.