Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Grațiela Gavrilescu participă la Consiliul de Mediu al UE

Bucureşti: Grațiela Gavrilescu participă la Consiliul de Mediu al UE

DISTRIBUIȚI

 135300 – 05032015 –  Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu va participa pe 6 martie, la Bruxelles, la Consiliul de Mediu al Uniunii Europene, eveniment care reuneşte miniştri ai mediului din Statele Membre. Consiliul este principalul organism de decizie al Uniunii Europene şi are rolul de a supraveghea dezvoltarea durabilă armonioasă şi echilibrată a activităţilor economice şi sociale cu respectarea legislaţiei şi standardelor pentru protecţia mediului.

Pentru a asigura acest lucru, se are în vedere păstrarea calităţii factorilor de mediu, sănătăţii umane, utilizarea raţională a resurselor naturale şi promovarea la nivel internaţional a măsurilor de soluţionare a problemelor din domeniul mediului.

Subiectele principale care vor fi discutate în cadrul Consiliului se referă la înverzirea Semestrului European – Comunicarea Comisiei privind Analiza Anuală a Creșterii 2015, agenda globală post 2015 – stadiul negocierilor și etapele viitoare, foaia de parcurs către Conferința Părților la Convenția Cadru a ONU privind schimbările climatice de la Paris, precum și Uniunea Energiei și aspecte referitoare la politica în domeniul schimbărilor climatic. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.