Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Horia Georgescu a fost arestat

Bucureşti: Horia Georgescu a fost arestat

DISTRIBUIȚI

horia_georgescu_135574 – 18032015  –  Presedintele demisionar al ANI, Horia Georgescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.   Instanta a mai decis si arestarea lui Mihnea-Remus Iuoras, Ingrid Popa-Mocanu si Constantin-Catalin Canangiu, alaturi de expertii evaluatori – Gheorghe Visoiu si Alexandru-Florin Hanu.

            In ceea ce ii priveste pe expertii evaluatori Neculai Nistor si Dorin-Cornel Drula, instanta a dispus ca acestia sa fie cercetati in arest la domiciliu pentru 30 de zile.Decizia Inaltei Curti nu este definitiva, dar este executorie.

            Horia Georgescu s-a predat miercuri dimineata la arestul Politiei Capitalei.

            Presedintele demisionar al ANI a fost adus incatusat, marti, in jurul pranzului, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde s-a judecat cererea procurorilor DNA de arestare preventiva. Pe parcursul sedintei de judecata, ordonata de retinere emisa pentru 24 de ore a expirat.

Tot marti, procurorii DNA au anuntat toate masurile luate in dosarul presedintelui demisionar al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu.

            Astfel, se arata intr-un comunicat al DNA, opt persoane au fost retinute, o persoana a fost plasata sub control judiciar, iar doua persoane sunt urmarite penal fara masuri preventive.

Horia Georgescu a fost retinut luni, pentru 24 de ore, intr-un dosar de coruptie care vizeaza activitatea sa la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor.

            Georgescu a fost audiat, luni, de catre procurorii anticoruptie. Dupa mai bine de sase ore, a fost urcat, in catuse, in masina politiei si dus in arestul central.

            Dosarul care il vizeaza pe Horia Georgescu si activitatea sa, in perioada 2008-2009, la ANRP. Georgescu este acuzat de 3 infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave.

            Marti dimineata, unul dintre avocati a anuntat ca Horia Georgescu si-a depus demisia din functia de presedinte ANI, pentru a nu tari institutia in acest scandal. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.