Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Înalta Curte: Ponta nu exclude ca filialele PSD să fi decis...

Bucureşti: Înalta Curte: Ponta nu exclude ca filialele PSD să fi decis organizarea de tombole la referendum

DISTRIBUIȚI

victor-ponmta-liviu-dragnea135415 – 11032015  Presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, miercuri in fata magistraților Inaltei Curți (ICCJ), legat de tombole pentru a stimula participarea cetățenilor la referendumul din 2012, ca a cerut ca strategiile locale sa respecte legea si ca stie doar de mitinguri, dar nu exclude ca la nivel local sa fi fost decisa organizarea unor tombole.

„Nu, nu-mi amintesc decat faptul ca am cerut ca fiecare strategie locala sa se faca cu respectarea legii”, potrivit Ziare.com.

Intrebat, insa, in continuare daca stia de vreo sedinta pentru organizarea de astfel de tombole, Ponta a afirmat: „De tombole nu stiu. Stiu doar de mitinguri si actiuni de promovare pentru a se vota Da la referendum. Posibil sa fie o decizie la nivel local”.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a venit miercuri la ICCJ, pentru a fi audiat in dosarul Referendumului, el declarand ca vrea sa spuna adevarul in acest dosar si ca a dorit sa vorbeasca si in fata procurorului, dar acesta nu l-a acceptat.

„Vreau sa spun adevarul. Am vrut sa-l spun in fata procurorului si procurorul nu m-a acceptat”, a spus Ponta, la intrarea in sediul ICCJ.

Cu putin timp inaintea lui Ponta, la ICCJ au venit si ministrii Liviu Dragnea si Mircea Dusa.

Inalta Curte a inregistrat la 7 octombrie 2013 dosarul „Frauda la Referendum”, in care au fost trimisi in judecata Liviu Dragnea si alte 74 de persoane, iar judecarea cauzei a inceput in 15 noiembrie.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, „cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte partidul reprezentat de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale”.

Anchetatorii sustin ca Dragnea a fost sustinut in fraudarea referendumului de 74 de presedinti si membri ai unor sectii de votare din localitati din judetele Teleorman, Vrancea, Gorj si Olt. Acestia au fost trimisi in judecata pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale si introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori, infractiuni comise sub forma autoratului, complicitatii sau a instigarii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.