Acasă Uncategorized Bucureşti: Începe validarea agenţilor economici în programul Rabla 2015

Bucureşti: Începe validarea agenţilor economici în programul Rabla 2015

DISTRIBUIȚI

 135747 – 31032015 – Ministerul Mediului anunţă deschiderea sesiunii de depunere şi validare a dosarelor producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor pentru Programul „Rabla 2015”, începând de miercuri, 1 aprilie 2015. Ghidul de finanțare pentru Programul ”Rabla 2015” a fost aprobat prin ordinul ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor nr. 609/2015, publicat în Monitorul Oficial din 30 martie 2015.

În cadrul programului, cu o valoare totală de 200 milioane lei, a fost alocat un număr de 20.000 de tichete pentru persoane fizice și 5.000 de tichete pentru persoane juridice si instituții publice. Tichetele vor fi alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de Administraţia Fondului pentru Mediu.

Condițiile de participare la Programul ”Rabla 2015”, precum și documentele pe care trebuie să le depună producătorii/dealerii auto pot fi găsite în Ghidul de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național publicat pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu.

Termenul limită de depunere a dosarelor de validare este 10 aprilie 2015.

Programul destinat persoanelor fizice va demara imediat după finalizarea procedurilor de validare a agenților economici și a contestațiilor.

În urma dezbaterii publice, valoarea eco-bonusurilor acordate în cadrul Programului ”Rabla 2015” a fost modificată față de varianta inițială propusă, aceasta fiind majorată pentru autoturismele cu sistem de propulsie electric hibrid care beneficiază de tehnologii avansate (de tipul plug-in).

Astfel, valoarea eco-bonusurilor este următoarea: a) un ecobonus în valoare de 750 lei la achiziționarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcționare mixt, potrivit mențiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou; b) un ecobonus în valoare de 1.500 lei la achiziționarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenționale); c) un ecobonus în valoare de 2.500 lei la achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

În continuare, se menține posibilitatea cumulării a maxim două eco-bonusuri, cu mențiunea că aceasta se poate realiza numai între eco-bonusul ”a” și eco-bonusurile ”b” sau ”c”. Valoarea primei de casare a fost menținută la 6.500 lei.

”Decizia de modificare a valorii eco-bonusurilor a venit în urma consultării cu toți factorii interesați de acest program. În urma dezbaterilor, s-a ajuns la concluzia că este nevoie de acordarea unor eco-bonusuri diferențiate, cu o valoare mai mare pentru autoturismele care poluează cel mai puțin. Considerăm că această decizie reprezintă încă un pas spre un program Rabla 2016 pe care ni- l dorim sută la sută ecologic”, a declarat Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului. – PROMPT MEDIA

 

 

1 COMENTARIU

  1. Programul „RABLA 2015” debuteaza in curand !

    S.C. AYT Global Development Services Srl Str.23 August Nr 75 Oras Buftea, Judet Ilfov societate autorizata de catre institutiile abilitate, pentru a elibera Certificate de Distrugere in vederea radierii auto din evidentele fiscale si ale politiei.
    Pentru a afla din timp conditiile si oportunitatiile programului RABLA din acest an pentru :

    – PERSOANE FIZICE
    – PERSOANE JURIDICE

    Ne puteti contacta:

    – Telefon: 0213.503.505
    – Mobil: 0720.786.199 / 0723.083.343,
    – E-mail: : achizitii@aytreciclare.ro / office@aytreciclare.ro

    Va asteptam deja pentru rezervari eliberare certificat de distrugere auto!

    – REMAT AYT BUFTEA VA OFERA –

    TRANSPORT GRATUIT !
    CONSILIERE GRATUITA !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.