Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Inspecţia Muncii anunţă intensificarea controalelor

Bucureşti: Inspecţia Muncii anunţă intensificarea controalelor

DISTRIBUIȚI

 135598 – 25032015 – Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 16-20 martie 2015, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 2.297.900 de lei, adică 522.250 de euro. Au fost depistate 269  de persoane care lucrau fără forme legale. Dintre acestea 79 lucrau la Arad, 27  în Teleorman, 25 de persoane fără acte în judeţul Argeş, în Dâmboviţa 22 şi 21 în judeţul Bihor. Inspectorii de muncă au făcut 7 propuneri de cercetare penală pentru angajatorii care au primit la muncă mai mult de 5 persoane fără contracte individuale, potrivit unui comunicat al Inspecţiei Muncii.

Cele 79 de persoane fără forme legale de angajare din Arad activau în domeniul transporturi rutiere de mărfuri.

În domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 1.738.900 de lei din care 1.150.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancţionaţi 450 de angajatori din care 78 pentru muncă fără forme legale. Au fost sancționate 33 de persoane fizice pentru că au acceptat să muncească la negru.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat  amenzi în valoare de 559.000 de lei. Pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au dispus oprirea din funcţiune a 9 echipamente de lucru, 5 în Bacău, 2 în judeţul Prahova, unul în judeţul Galaţi și unul în județul Bihor. S-au întregistrat 3 sistări de activitate.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 65 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea 37 au avut loc în București.

“Rezultatele record ale acestor controale sunt încă o dovadă că rolul Inspecţiei Muncii este acela de a echilibra relaţia dintre angajat şi angajator, iar faptul că o parte din cazurile descoperite reprezintă rezultatul reclamaţiilor muncitorilor nemulţumiţi că li se încalcă drepturile este pentru noi un semn de încredere în activitatea inspectorilor de muncă. Activitatea de control se va intensifica în următoarea perioadă deoarece în acest sezon se redeschid lucrări şi dorim să ne asigurăm că acestea se fac cu respectarea condiţiilor de securitate a locului de muncă“, a declarat Dantes Nicolae Bratu, şeful Inspecţiei Muncii. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.