Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministrul Finanţelor, chemat în Parlament pentru explicaţii

Bucureşti: Ministrul Finanţelor, chemat în Parlament pentru explicaţii

DISTRIBUIȚI

 135373 – 09032015  PNL il invita pe ministrul Finantelor, Darius Valcov, la discutii cu grupurile parlamentare referitoare la Codul Fiscal, pentru a explica cum poate acoperi deficitul generat de o eventuala aplicare a masurilor propuse, a declarat, luni, prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu.

„PNL il invita pe ministrul de Finante Valcov sa vina in fata grupurilor parlamentare si sa-si prezinte solutiile pentru acoperirea deficitului bugetar, care ar fi creat prin aplicarea solutiilor din Codul Fscal. De asemenea, o sa-l invitam sa explice in ce stadiu se afla discutiile cu mediul de afaceri, cu partenerii strategici ai Romaniei, fata de solutiile pe care le-a preconizat in Codul Fiscal. Ne exprimam in continuare ingrijorarea fata de comunicarea facuta de Comisia Europeana privind deschiderea unei proceduri de monitorizare a Romaniei pentru risc de deficit excesiv in cazul in care reformele stagneaza si masurile preconizate prin Codul Fiscal ar fi introduse, fara o pregatire prealabila a economiei”, a declarat Predoiu, potrivit Ziare.com.

Liderul PNL a solicitat premierului Victor Ponta sa renunte la ideea de a-si asuma raspunderea pe Codul Fiscal.

„Cele 1.000 de amendamente care deja au ajuns la Ministerul Finantelor reprezinta in sine o proba ca acest Cod Fiscal trebuie discutat indelung in societate, iar solutia adoptarii lui prin asumarea raspunderii, fara o discutie in prealabil in Parlament este o dovada ca nu este sincer Guvernul atunci cand cere opozitiei sa dialogheze. Iata, noi suntem deschisi la acest dialog”, a mai spus Predoiu.

El a amintit ca angajarea raspunderii pe Codurile juridice, din perioada in care detinea calitatea de ministru al Justitiei, s-a petrecut dupa o ampla dezbatere in Parlament in cadrul unei comisii speciale care era condusa la acel moment de Victor Ponta.

De asemenea, Predoiu a mentionat ca relaxarea fiscala poate fi realizata doar dupa finalizarea reformelor in privinta colectarii de taxe si impozite.

„Pana nu reusim informatizarea ANAF, pana nu reusim sa facem plata impozitelor si taxelor mai usoara, pana nu reusim sa imbunatatim colectarea, este periculos sa treci la o relaxare fiscala care dupa toate calculele ar pune in pericol echilibrele macro-economice”, a sustinut liderul PNL.

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, dupa sedinta BPN a PSD, ca proiectul Codului fiscal va fi finalizat in cadrul Guvernului in jurul datei de 18-20 martie.

„Mi-am anuntat colegii parlamentari, voi anunta si la grupurile parlamentare, despre faptul ca in jurul datei de 18-20 vom finaliza in cadrul Guvernului proiectul de Cod fiscal si va pleca spre Parlament – prima Camera sesizata, Senatul – in asa fel incat cel mai important document de politica publica pentru Romania anului 2015 – Codul fiscal – sa intre in dezbaterea Parlamentului si sa poata fi adoptat cu minim sase luni inainte de intrarea in vigoare la 1 ianurie 2016”, a spus Ponta. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.