Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministrul Sănătății: „Prețul medicamentelor se va micșora”

Bucureşti: Ministrul Sănătății: „Prețul medicamentelor se va micșora”

DISTRIBUIȚI

135499 – 16032015  – Pretul medicamentelor se va micsora, iar noul catalog national al preturilor va fi publicat dupa Pastei, a declarat ministrrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. „Pretul medicamentelor se va micsora. Noi, pana la 20 martie, primim de la firme calculul pe care si l-au facut conform procedurilor in vigoare, adica minimul din cele 12 state. Ceea ce inseamna ca dupa ce primim noile preturi de la companii, le veficam si imediat dupa Paste va fi publicat noul catalog national cu preturi mai mici”, a spus ministrul Banicioiu, duminica, la B1 TV.

Conform legislatiei in vigoare, pretul medicamentelor originale vandute in Romania trebuie sa fie mai mic sau cel mult egal cu cel mai mic pret al aceluiasi medicament practicat in cele 12 tari ale Uniunii Europene stabilite pentru comparatie.

Potrivit ministrului, problemele referitoare la preturile medicamentelor sunt o consecinta a neaplicarii Ordinului de ministru nr. 75/2009, situatie in care statul a platit mai mult pentru medicamentele prescrise.

Nicolae Banicioiu a precizat ca prin noua formula de calcul a pretuilui medicamentelor, statul ar putea castiga aproximativ 200 de milioane de euro. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.