Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: O nouă cerere pentru arestarea lui Darius Vâlcov

Bucureşti: O nouă cerere pentru arestarea lui Darius Vâlcov

DISTRIBUIȚI

 135507 – 24032015 – DNA a început demersurile pentru o nouă cerere de arestare preventivă a senatorului Darius Vâlcov, transmițând Parchetului General referatul cauzei, în vederea ridicării imunității parlamentare. Vâlcov este acuzat că, în timp ce exercita funcțiiile de senator și ministru, a efectuat acte de comerț incompatibile cu funcțiile publice, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale.

Noile cereri ale procurorilor anticorupție au în vedere suspiciunea că, începând cu anul 2011 și până în prezent, Vâlcov a efectuat operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția de primar, senator și ministru, utilizând informații deținute în virtutea acestora, în legătură cu o firmă de cadastru, una de contabilitate și un birou de avocatură, firme pe care le deține în fapt și pe care le administrează, prin interpuși, potrivit unui comunicat al DNA.

Produsul infracțional obținut în urma săvârșirii infracțiunilor față de care se efectuează cercetări a fost depozitat într-un seif, lăsat spre păstrare unei persoane apropiate, acesta conținând. 90.000 dolari, 1.323.850 lei, trei lingouri de aur (în total trei kilograme, un tablou cu ramă aurie inscripționat Renoir, un tablou inscripționat Jean Cocteau şi o pictură pe lemn inscripționată Aurel Acasandrei.

Aspectelor descrise aici li se adaugă acelora pentru care a fost deja formulată o altă cerere anterioară la 19 martie 2015, se precizezaă în comunicat.

Cererea anterioara a DNA pentru incuvintarea inceperii urmării penale şi arestarea lui Darius Valcov are in vedere ca fostul ministru al Finantelor ar fi luat mita doua milioane de euro, în perioada în care era primar al orasului Slatina. Valcov ar fi intervenit in favoarea unui om de afaceri in atribuirea unor contracte, in schimbul promisiunii a 20% din sumele incasate.

Anchetatorii sustin ca, in anul 2009, administratorul unor firme i-a propus lui Valcov sa ii influenteze pe factorii de decizie ai administratiei sa ajute societatile sale sa castige niste licitatii pentru lucrari publice din Slatina, dar si din orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti. In schimb, omul de afaceri i-a promis lui Valcov ca ii va da 20% din valoarea sumelor incasate (fara TVA).

In acest caz, insa, comisia juridica a Senatului nu a reusit sa dea un aviz favorabil pentru arestarea preventiva a lui Darius Valcov, numarul de voturi „pentru” fiind insuficient. Astfel, 5 membri ai comisiei au votat in favoarea solicitarii DNA, 5 au votat impotriva si un membru al comisiei s-a abtinut. Raportul negativ al comisiei juridice are valoare de recomandare si va fi supus, miercuri, votului in plen.– PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.