Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Patru bulgari prinşi când instalau dispozitive de copiere la ATM-uri din...

Bucureşti: Patru bulgari prinşi când instalau dispozitive de copiere la ATM-uri din Bucureşti

DISTRIBUIȚI

 135707 – 30032015 – Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi procurorii DIICOT Bucureşti au surprins în flagrant, sâmbătă, patru cetăţeni bulgari, în timp ce au instalat dispozitive electronice de copiere a datelor cardurilor bancare şi a codului PIN la patru ATM-uri ale unor bănci din Bucureşti, iar ulterior au demontat şi ridicat instrumentele respective împreuna cu datele conţinute de acestea.

Poliţiştii au ridicat de la cei patru bulgari dispozitivele de copiere, folosite pentru montarea si demontarea dispozitivelor  de pe bancomat, laptopuri, telefoane mobile, precum şi mai multe carduri bancare, printre care şi cele utilizate pentru testarea dispozitivelor.

Cei patru sunt bănuiţi că, în luna martie a.c., ar fi instalat la mai multe ATM-uri ale unor bănci din România, în repetate rânduri, astfel de dispozitive, după care ar fi fost efectuate retrageri frauduloase de numerar în afara ţării, pe baza informaţiilor obşinute.

Din cercetări a reieşit că, după copierea datelor cardurilor utilizate, acestea ar fi fost transmise de membrii grupării, prin intermediul internetului, către complici din străinătate, pentru retragerea de bani din conturile bancare.

Cei patru sunt cercetaţi pentru infracţiunile de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, punere în circulație de valori falsificate, deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, acces ilegal la un sistem informatic, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Aceştia au fost reţinuţi iniţial pentru 24 de ore, iar ulterior instanţa de judecată a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.