Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Primarul general îl dă în judecată pe monseniorul de la Catedrala...

Bucureşti: Primarul general îl dă în judecată pe monseniorul de la Catedrala Sf. Iosif

DISTRIBUIȚI

135678 – 30032015 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat că acţiunea monseniorului de la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti reprezintă ”o formă de presiune” şi îl va da în judecată pe acesta. Declaraţia lui Oprescu vine în contextul în care Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucureşti l-a denunţat la DNA.

”Pentru vorbele otrăvite care sunt scrise acolo, cu tot respectul pentru monsenior, mă voi duce să mă plâng şi eu de denunţ calomnios”, a spus edilul.

Oprescu a precizat că a vorbit cu diverşi specialişti, care au spus că demolarea clădirii Cathedral Plaza ar produce probleme. În plus, primarul general nu are o decizie definitivă a instanţei în acest sens.

”Dacă dau jos doar capacul acelei clădiri, să spun de la etajul 6-7 în sus, atunci riscăm să se producă o alunecare de teren şi Doamne fereşte, că nu vrem să se întâmple nimic cu Catedrala”, a precizat primarul.

Pentru ”refuzul de a aplica decizia instanţei de demolare a Cathedral Plaza”, Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti a depus la DNA o plângere penală împotriva primarului Sorin Oprescu şi a oamenilor de afaceri Dragoş Bîlteanu şi Ioannis Papalekas.

În acest caz, primarul general şi cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi de apartenenţă la un grup infracţional organizat.

În plângerea penală depusă,  Arhiepiscopia acuză şi câţiva angajaţi ai Primăriei Bucureşti pentru ”refuzul de a pune în executare hotărârea judecătorească de desfiinţare a clădirii ilegale Cathedral Plaza şi de a proceda la demolarea imediată a acesteia şi la refacerea parcului public existent anterior”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.