Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Soldații și gradații profesioniști din MAI și MAN pot fi menținuți...

București: Soldații și gradații profesioniști din MAI și MAN pot fi menținuți în activitate până la 55 de ani

DISTRIBUIȚI

135559 – 17032015  – Peste 30.000 de soldați și gradați profesioniști din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne vor putea beneficia de modificarea Legii nr. 384 din 2006 privind statutul soldaților și gradaților profesioniști, prin care se prevede creșterea limitei maxime până la care aceștia pot fi menținuți în activitate, respectiv de la 50 până la 55 ani.  

Viceprim-ministrul pentru Securitate Națională, Gabriel Oprea, a susținut marți în Comisia pentru Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României propunerea de modificare a Legii nr. 384 din 2006 privind statutul soldaților și gradaților profesioniști, care a primit raport favorabil. Proiectul de lege a fost inițiat de Oprea și a fost adoptat de Camera Deputaților, Senatul fiind camera decizională.

 În prezent, legea stabilește ca soldații și gradații profesioniști să fie menținuți în activitate până la maxim 50 de ani, iar la finalizarea contractului de muncă aceștia rămân, practic, fără ocupație și în situația dificilă de a-și găsi un loc de muncă, după o viață dedicată domeniului apărării și siguranței naționale.  Prin mărirea vârstei până la care pot fi menținuți în activitate soldații și gradații profesioniști, instituțiile din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională beneficiază de experiența acumulată de acești angajați de multe ori dobândită în repetate misiuni externe. Noul proiect de lege reprezintă un factor motivant pentru atragerea de noi militari profesioniști, dar și expresia recunoașterii pe care societatea o datorează acestor categorii speciale de angajați ai statului.

Conform expunerii de motive a proiectului, noile propuneri urmăresc modelul armatei americane, având în vedere statutul României de țară membră a NATO și necesitatea adaptării și compatibilizării forțelor armate. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.