Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Spor de periculozitate şi pentru personalul centrelor de recuperare psihiatrică înfiinţate...

Bucureşti: Spor de periculozitate şi pentru personalul centrelor de recuperare psihiatrică înfiinţate după 2009

DISTRIBUIȚI

 135305 – 05032015 –  Senatul  a  adoptat  miercuri,  4  martie a. c.  amendamentul  depus  la ordonanța de urgență nr. 83 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015 care prevede acordarea sporului pentru condiții  deosebit  de  periculoase  personalului  din  centrele  de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică.

Modificarea vizează ca începând cu anul 2015, personalul din centrele de recuperare și  reabilitare neuropsihiatrică reorganizate după anul 2009  sau  nou-înființate  după  anul  2009  să  beneficieze  de  sporul pentru condiții deosebit de periculoase în mod similar ca și personalul din centrele de recuperare și reabilitare care în luna decembrie 2014 a beneficiat de acest spor, potrivit unui comunicat de la cabinetul ministrului delegate pentru dialog social, Liviu Pop.

De asemenea, prin această prevedere, se are în vedere eliminarea discriminărilor salariale între aceleași categorii de personal bugetar, care  își  desfășoară  activitatea  în  aceleași  tipuri  de  centre  derecuperare, respectiv cu specific neuropsihiatric, asigurându-se astfel, aplicarea unitară a legii.

Amendamentul a fost depus de senatorul PSD Liviu Pop, ca urmare a discuțiilor  avute  cu  reprezentanții  Centrului  de  Recuperare  şiReabilitare Neuropsihiatrică din Hârlău, în cadrul Comisiei de Dialog Social organizată de Prefectura Județului Iași în luna ianuarie.

“Acesta  poate  fi  considerat  un  exemplu  de  bună  practică.  Asta însemnă de fapt dezbateri constructive în cadrul Comisiilor de Dialog Social organzizate la nivel județean. Sperăm ca și colegii din Camera Deputaților să fie în asentiment cu noi”, a spus Liviu Pop.

Camera Deputaților este decizională în acest caz. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.