Acasă Nord-Vest Bistrita-Nasaud Cod galben de inundaţii pentru cinci judeţe

Cod galben de inundaţii pentru cinci judeţe

DISTRIBUIȚI

 135197 – 02032015Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod galben de inundaţii, valabilî de luni, de la orele 20.00, până marți, la orele 16.00, pe râurile din judeţele Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin şi Timiş. Pe râurile mici din cele cinci judeţe se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi şi viituri rapide, cu posibile efecte de inundaţii locale, se arată în avertizare.

Codul galben de inundaţii a fost instituit pe râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş (judeţele Maramureş şi Satu Mare), Someşul Mare şi afluenţii săi din judeţul Bistriţa-Nasăud, afluenţii Timişului din bazinul superior şi mijlociu, Bârzava, Moraviţa, Caraş (judeţele Caraş-Severin şi Timiş).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai râurilor aflate sub avertizare.

Meteorologii au atenţionat că, de luni, ora 18.00, până marţi, la aceeaşi oră, precipitaţiile se vor extinde dinspre vest şi vor cuprinde treptat toată ţara. Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar în vest şi nord-vest, cantităţile de apă vor depăşi, pe arii restrânse, 15-20 de litri pe metru pătrat.

În Maramureş, nordul Moldovei şi estul Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte, iar în zona montană vor predomina ninsorile, care pe creste vor fi temporar viscolite.

În cursul zilei de marţi, vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor, la rafală vitezele vor depăşi local 50 de kilometri pe oră, iar la munte, în special în Munţii Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali va sufla tare, cu peste 70 de kilometri pe oră. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.