Acasă Sud-Est Constanta Constanța: Idei românești premiate de NASA

Constanța: Idei românești premiate de NASA

DISTRIBUIȚI

 135657 – 27032015 – Două proiecte ale elevilor de la Colegiului Naţional ”Mircea cel Bătrân” din Constanţa, privind colonizarea sistemului solar şi o universitate care să funcţioneze în spaţiu, au fost premiate de   cei de la NASA. Un alt proiect care le-a atras atenţia celor de la NASA aparţine unui grup de opt elevi de clasa a XI-a. În cinci luni, adolescenţii au realizat bazele teoretice pentru o serie de staţii spaţiale care să permită colonizarea sistemului solar.

Din 2004 şi până acum, aproape 500 de elevi ai Colegiului Național Mircea cel Bătrân din Constanţa au câștigat premii la concursurile anuale de idei organizate de NASA. Din păcate, puţini dintre ei şi-au permis să ajungă şi la festivitatea de premiere. Anul acesta, evenimentul are loc în Canada, la Toronto, notează Digi24.

Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân subliniază că ” Ne străduim să obţinem un minim necesar deplasării împreună cu părinții, cu sponsori pentru a reprezenta țara și școala”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.