Acasă Sud-Vest Dolj Dolj: Traficanţi de minori şi proxeneţi, ridicaţi de procurorii DIICOT

Dolj: Traficanţi de minori şi proxeneţi, ridicaţi de procurorii DIICOT

DISTRIBUIȚI

135616 – 26032015 – Procurorii  DIICOT din Craiova împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, au efectuat joi dimineaţa 15 percheziţii domiciliare la suspecţi de trafic de minori şi proxenetism.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada iunie 2014 – martie 2015, suspecţii au recrutat mai multe minore, pe care le-au exploatat  prin obligarea la practicarea prostituţiei,  atât în Craiova, cât şi în Italia, Germania sau Irlanda, încasând sumele de bani obţinute din aceste activităţi.

În cazul unor victime, recrutarea, adăpostirea şi/sau transportarea în scopul exploatării sexuale s-a realizat prin inducere în eroare (promisiuni de concubinaj/căsătorie) sau  prin constrângere fizică şi psihică.

Totodată, o parte dintre victime au fost trecute fraudulos frontiera de stat de către suspecţi, prin prezentarea unor acte de identitate false sau declaraţii false de consimţământ ale părinţilor la plecarea în străinătate a copilului  minor.

La sediul DIICOT Craiova au fost aduse pentru audieri 11 persoane. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.