Acasă Externe Elveţia: Şeful diplomaţiei americane este optimist după discuţiile cu omologul rus

Elveţia: Şeful diplomaţiei americane este optimist după discuţiile cu omologul rus

DISTRIBUIȚI

 135202 – 02032015Secretarul american de Stat John Kerry s-a declarat luni „plin de speranta” ca discutiile pe care le-a avut la Geneva cu seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov vor conduce la o schimbare in bine in Ucraina, potrivit AFP. „Sunt plin de speranta ca este inceputul unei schimbari care va insemna o imbunatatire pentru toata lumea”, a declarat Kerry, intr-o conferinta de presa, dupa ce a discutat 80 de minute cu Lavrov.

„Sper ca acela va fi drumul unei dez-escaladari si nu pentru noi deceptii”, a adaugat secretarul de stat.

John Kerry a afirmat ca inetarea focului nu este completa, inca, dar „speranta noastra este ca in urmatoarele ore si cu siguranta in urmatoarele zile va fi”.

Seful diplomatiei americane a mentionat si eventualitatea unor noi sanctiuni impotriva Moscovei in cazul unui esec al stoparii violentelor.

Lavrov a facut declaratii scurte dupa inalnire, vorbind despre „progrese notabile” in aplicarea acordului de la Minsk si precizand ca „incetarea focului se aplica, armele grele sunt retrase”.

Acum, toti ochii sunt indreptati spre Mariupol, port strategic la marea Azov si ultimul mare oras din regiune aflat sub controlul Kievului.

Armata ucraineana denunta de cateva zile o concentrare de trupe inamice si survoluri de drone. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.