Acasă Externe Extrema dreaptă europeană, reunită în Rusia

Extrema dreaptă europeană, reunită în Rusia

DISTRIBUIȚI

 135725 – 23032015 –   Reprezentanți ai circa zece partide de extremă dreapta din Europa, dintre care unele cunoscute ca fiind neonaziste, s-au reunit duminică în Rusia în cadrul unui forum organizat de o formațiune pro-Kremlin, pentru a apăra „valorile tradiționale” ale familiei și pentru a critica sancțiunile impuse Moscovei legate de criză ucraineană, relatează AFP, citat de Agerpres.

Circa 150 de membri ai unor mișcări naționaliste, precum partidele neonaziste grec Zori Aurii și german NPD, și partidul bulgar Ataka cunoscut pentru retorica sa violentă împotriva minorităților, au discutat despre ”sprijinirea valorilor tradiționale” ale familiei apărate de președintele rus Vladimir Putin, conflictul din Ucraina și politica ”orgolioasă” a Statelor Unite.

Reuniți la Sankt Petersburg (nord-vest) la invitația partidului Rodina (Patria), participanții au afirmat că doresc să creeze o mișcare care să servească drept tribună comună împotriva ‘amenințărilor la adresa suveranității și identității naționale’. ‘Acest Forum reprezintă prima piatră pentru crearea unei noi lumi pe care suntem obligați să o construim’, a declarat Fiodor Birukov, membru al formațiunii Rodina.

Partidele de extremă dreapta și-au exprimat în ultimele luni susținerea pentru politica lui Vladimir Putin în criza ucraineană, în opoziție cu ceea ce ele consideră a fi imperialismul american.

Organizat în apropierea ceremoniei oficiale de la 9 mai din Rusia, care va marca împlinirea a 70 de ani de la victoria împotriva Germaniei lui Adolf Hilter, o sursă de mândrie imensă pentru ruși, evenimentul a stârnit proteste din partea opoziției liberale la Sankt Petersburg. În timpul războiului, orașul, pe atunci numit Leningrad, a fost înconjurat de naziști timp de peste 900 de zile. Mii de persoane au fost ucise de foamete și bombardamente. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.