Acasă Externe Franţa: Tragedia aviatică din Alpi: Niciun supravieţuitor

Franţa: Tragedia aviatică din Alpi: Niciun supravieţuitor

DISTRIBUIȚI

accident aviatic franta 135514 – 24032015 – Oficialitatile franceze au anuntat ca nu exista supravietuitori in urma prabusirii unui avion Airbus A320 care a avut loc marti intr-o zona cu acces dificil din Munţii Alpi, in sudul Frantei. Eforturile autoritatilor franceze sunt considerabile. Colonelul Jean-Pascal Breton, seful serviciului de informatii al fortei aeriene franceze SIRPA Air, a explicat ca zona este survolata de avioane militare Mirage, care fac legatura radio intre diversele servicii de salvare implicate. „La 1.700 de metri radioul nu functioneaza pentru ca muntele blocheaza semnalul. Asta face avionul de lupta – asa ca elicopterele comunica intre ele prin intermediul avionului aflat in aer”, a spus Breton.

Oficialul francez a precizat ca si alte echipamente vor fi implicate in cursul dupa-amiezei, inclusiv avioane de supraveghere AWACS.

Avionul se deplasa pe ruta Barcelona-Dusseldorf. Initial s-a anuntat ca la bord se aflau 142 de pasageri si sase membri ai echipajului, insa ulterior cifra a crescut la 150.

Avionul apartine companiei low-cost Germanwings, afiliata a companiei germane Lufthansa si avea o vechime de 24 de ani.

Website-ul specializat Flightradar24 a pierdut urma zborului Germanwings la ora 10.39 (11.39 ora Romaniei), ora Frantei, la altitudinea de 2,07 kilometri.

Printre victimele accidentului de marti s-ar numara 16 elevi germani si 2 sau 4 profesori de aceeasi nationalitate, potrivit presei spaniole.

Directorul Germanwings a declarat, intr-o conferinta de presa ca avionul a parasit altitudinea normala de zbor la 45 de minute dupa decolarea din Barcelona, iar pierderea de altitudine a durat opt minute. El a afirmat ca ultima verificare de rutina a aparatului de zbor a fost efectuata luni, 23 martie.

La Marsilia a fost deschisa ancheta cu privire la cauzele accidentului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.