Acasă Sud-Est Galati Galaţi: Comisar şef de poliţie, reţinut de procurorii DNA

Galaţi: Comisar şef de poliţie, reţinut de procurorii DNA

DISTRIBUIȚI

135580 – 18032015  –  Procurorii DNA Galati l-au retinut marti pe Stefan Scarlat, comisar sef de politie in cadrul IPJ Vrancea – Serviciul de Investigare a Fraudelor, acesta fiind urmarit penal pentru luare de mita, instigare la abuz in serviciu si sustragere sau distrugere de probe ori de inscrisuri. 

            In ordonanta de retinere se arata ca, in jurul datei de 4 august 2013, Stefan Scarlat, in calitate de ofiter de politie in cadrul I.P.J. Vrancea – Serviciul de Investigare a Fraudelor, a pretins o suma de bani si a primit de la un martor denuntator suma de 150 euro pentru a nu-si indeplini o atributie de serviciu, respectiv aceea de a inregistra in evidentele I.P.J. Vrancea un act de constatare din data de 01.08.2013. Respectivul document privea depistarea martorului denuntator in timp ce efectua curse de transport calatori in comun, fara a emite bilete de transport acestora.

            Mai mult, inculpatul a sustras din evidentele I.P.J. Vrancea documentul respectiv, precum si declaratiile luate pasagerilor transportati de martorul denuntator in regim de transport calatori in comun.

            La data de 12 august 2013, Scarlat pe fondul unei discutii cu un alt martor denuntator, privind solutionarea unui dosar penal in care acesta avea calitatea de persoana vatamata, si-a alimentat autoturismul proprietate personala cu combustibil in valoare de 270 lei de la o benzinarie administrata de acesta din urma, fara a achita contravaloarea.

            La data de 4 iunie 2013, in parcarea unui supermarket din municipiul Focsani, comisarul sef a pretins de la administratorul unei societati comerciale suma de 800 lei si a primit de la acesta suma de 600 lei, in legatura cu o verificare pe care ofiterul de politie a efectuat-o la data de 6 martie 2013, la punctul de lucru al firmei respective.

            In data de 25 septembrie 2013, Scarlat i-a solicitat unui coleg de-al sau, agent de politie in cadrul I.P.J. Vrancea, sa nu-i aplice nicio sanctiune contraventionala unui om de afaceri, ca urmare a unui controlul efectuat in aceeasi zi la firma sa, ocazie cu care fusesera constatate mai multe nereguli. Prin aceasta „interventie”, inculpatul i-a asigurat omului de afaceri un folos necuvenit prin neaplicarea sanctiunii contraventionale corespunzatoare.

            Stefan Scarlat va fi prezentat prezentat miercuri Tribunalului Galati cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.