Acasă Economie Iaşi: Peste 220.000 pachete de ţigări confiscate de la o grupare de...

Iaşi: Peste 220.000 pachete de ţigări confiscate de la o grupare de contrabandişti şi 11 persoane reţinute

DISTRIBUIȚI

 135490 – 13032015  – Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Iaşi, sub coordonarea procurorilor DIICOT- Serviciul Teritorial Iaşi, cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă al MAI, au destructurat o grupare care făcea contrabandă cu ţigări în judeţul Iaşi.

La data de 12 martie a. c. au fost efectuate 42 percheziţii domiciliare, la membrii grupării, la mai multe adrese din judeţul Iaşi, de unde  au fost confiscate 30.700 pachete de ţigari de diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova, cinci autovehicule, importante sume de bani (112.115 lei şi 13.800 euro), aparatură specifică de supraveghere/monitorizare, 83 telefoane mobile, patru lansete, o barcă pneumatică şi alte obiecte/înscrisuri.

Anterior, în perioada documentării activităţii infracţionale, poliţiştii de frontieră au mai descoperit şi confiscate peste 190.000 pachete cu ţigari diferite mărci provenite din contrabandă, în valoare de peste 380.000 euro.

După audierea a 40 de persoane, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore faţă de 11 inculpaţi.

Gruparea are în componenţă cetăţeni români şi moldoveni, iar liderii acesteia au reuşit să imprime întregii grupări un ritm alert de acţiune, dovedind pe parcursul funcţionării o deosebită eficienţă si mobilitate în acţiune şi chiar deschidere la noi metode pentru a-şi asigura o bază stabilă de profit, porivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiuei de Frontieră Iaşi.

            Membrii grupării asigurau procurarea ţigărilor în Republica Moldova, introducerea frauduloasă, prin trecerea lor peste râul Prut, în România, preluarea, depozitarea şi vânzarea pe piaţa neagră din municipiul Iaşi. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.