Acasă Externe Marea Britanie: Patru români, printre “cei mai căutaţi” de Poliţia Metropolitană

Marea Britanie: Patru români, printre “cei mai căutaţi” de Poliţia Metropolitană

DISTRIBUIȚI

135235 – 04032015 –  Poliţia Metropolitană din Marea Britanie a declanșat miercuri dimineaţa o operațiune pentru depistarea mai multor persoane din categoria “most wanted” (cei mai căutaţi – n. r.), printre care și patru români. În ceea ce priveşte cazurile cu cetăţenii români, căutarea  este coordonată  de Biroul Naţional Interpol al Poliției Române și de  ataşatul de afaceri interne al României la Londra.

La data de 4 martie a.c., a început Operaţiunea ”Sunfire”, pentru localizarea şi arestarea pe teritoriul Marii Britanii a persoanelor urmărite internaţional de alte state, din categoria “most wanted”, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Operaţiunea are ca scop folosirea extensivă a mass media britanică (presă scrisă, televiziune şi organizaţia Crimestoppers) pentru obţinerea de informaţii din surse publice, care să conducă la depistarea şi arestarea urmăriţilor căutaţi pe plan internaţional.

În urma evaluărilor realizate de Poliţia Metropolitană, cu sprijinul Biroului Central Naţional Interpol Manchester, au fost incluşi în această campanie publică şi patru cetăţeni români.

Silviu Bogdan Bruzlea, de 27 de ani, este urmărit de Biroul Central Naţional Interpol Bucureşti, din anul 2012, pentru omor calificat şi ultraj, având de executat o pedeapsă de 20 de ani închisoare.

Alexandru Gabriel Cucu, de 27 de ani, este urmărit de Biroul Central Naţional Interpol Bucureşti din anul 2014 pentru tentativă de omor deosebit de grav, având de executat o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni închisoare.

Octavian Medeleanu, de 52 de ani, este urmărit de Biroul Central Naţional Interpol Bucureşti, din anul 2013, în baza unui mandat de arestare preventivă emis în lipsă pentru iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de persoane şi trafic de minori.

Balint Darius Budi, de 25 de ani, este urmărit de Biroul Central Naţional Interpol Bucureşti, din anul 2011, în baza unui mandat de arestare preventivă emis în lipsă pentru iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de minori.

Campania publică se bazează pe încurajarea publicului de a furniza autorităţilor informaţii care să ajute la prinderea persoanelor urmărite.

Operaţiunea  este coordonată, în ceea ce priveşte cazurile cu cetăţeni români urmăriţi, de ataşatul de afaceri interne al României la Londra şi de Biroul Naţional Interpol al Poliției Române.

Această acţiune se circumscrie eforturilor comune ale celor două Birouri Interpol de intensificare a căutărilor pentru prinderea persoanelor urmărite, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.