Acasă Sud-Vest Mehedinti Mehedinţi: Georgică Cornu a fost reţinut

Mehedinţi: Georgică Cornu a fost reţinut

DISTRIBUIȚI

 135409 – 11032015  Omul de afaceri Georgică Cornu, supranumit “regele asfaltului din Banat”, a fost reţinut marţi seara într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Cornu este cercetat pentru prejudicierea bugetului de stat cu 9 milioane euro, prin înregistrarea de tranzacții fictive în baza cărora a încasat TVA-ul aferent acestora.

„De asemenea, pentru aceleași motive este anchetat și Lucian Caraiman, administratorul grupului de firme Confort-Izometal aparținând lui Georgică Cornu, și Nicolae Semen, administrator al firmelor familiei primarului orașului Baia de Aramă, Rafael Dunărințu”, a precizat purtătorul de cuvânt, potrivit B1 Tv.

Reprezentantul IPJ Mehedinți a mai arătat că administratorul unei firme din comuna Bâcleș, Constantin Vîrvoreanu, a fost reținut pentru 24 de ore, el urmând să fie prezentat miercuri unei instanțe cu propunerea de arestare preventivă.

„În cauză s-au emis 49 de mandate de aducere a unor persoane din județele Mehedinți, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraș-Severin, Vâlcea, Dolj și Dâmbovița, suspecte că ar fi implicate sau complici la comiterea unor infracțiuni economice.

Polițiștii mehedințeni au percheziționat marți mai multe adrese din Drobeta Turnu Severin, Baia de Aramă, Bâcleș și Gârdoaia în legătură cu dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani.

Există suspiciunea că „în cauza care face obiectului dosarului aflat în instrumentare 101 persoane, în calitate de asociați, administratori sau împuterniciți ai 88 de societăți comerciale, ar fi eludat obligațiile fiscale ce le aveau de achitat către bugetul de stat în perioada 2008-2014. Toți aceștia sunt bănuiți că ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operațiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziția de material de construcții, piese și componente auto, în valoare totală de peste 22,5 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA-ul, diminuând astfel artificial impozitul pe profit”.

La acțiunea organizată de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Mehedinți sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți au participat 300 de polițiști din județele Mehedinți, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraș-Severin, Vâlcea, Dolj și Dâmbovița. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.