Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Monica Iacob Ridzi cere întreruperea pedepsei

Monica Iacob Ridzi cere întreruperea pedepsei

DISTRIBUIȚI

 135666 – 27032015 – Fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi a depus la Tribunalul Ilfov o cerere de intrerupere a executarii pedepsei de 5 anii nchisoare primita in dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009. Cererea a fost depusa joi, iar instanta a stabilit pentru luni, 30 martie, termenul cand va judeca aceasta solicitare, potrivit Ziare.com.

Tiberiu Iacob Ridzi, sotul Monicai Iacob Ridzi, a declarat vineri ca motivul pentru care se cere intreruperea executarii pedepsei este acela ca sotia sa trebuie sa efectueze o serie de investigatii medicale, care nu pot fi realizate in sistemul medical din penitenciar.

El a subliniat ca sotia sa are mai multe probleme medicale si o imunitate foarte scazuta.

„Am inteles ca magistratii vor lua o decizie in acest sens in ideea de a se face o expertiza medico-legala la INML si apoi vor hotari, in concordanta cu ceea ce va rezulta din acea expertiza si din documentele pe care sotia mea deja le are”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

El a mai spus ca ia in calcul inaintarea unei cereri de gratiere catre presedintele Klaus Iohannis, insa, in acest moment, solutia este intreruperea executarii pedepsei pentru a efectua investigatiile medicale.

Anterior, apropiatii Monicai Ridzi au declarat ca aceasta sufera de 13 afectiuni, printre care leuconeutropenie severa idiopatica si trombofilie.

Pe 15 februarie, Monica Iacob Ridzi a fost condamnata definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 5 ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca in perioada 17 martie – 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi, in calitate de ordonator principal de credite, a hotarat ca, sub pretextul realizarii unor manifestari de amploare la nivel national dedicate Zilei Nationale a Tineretului si externalizarii serviciilor de organizare aferente, sa atribuie ilegal unor firme private contracte de prestari servicii avand acest obiect. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.