Acasă Sud-Vest Olt Şefa Tribunalului Olt, urmărită penal pentru eliberarea lui Bercea Mondial

Şefa Tribunalului Olt, urmărită penal pentru eliberarea lui Bercea Mondial

DISTRIBUIȚI

 Carmen Marinescu135726 – 23032015 –   Procurorii DNA au dispus luni inceperea urmaririi penale fata de judecatoarea Carmen Marinescu, presedintele Tribunalului Olt, sub acuzatiile de luare de mita, trafic de influenta si fals in declaratii in forma continuata. Potrivit procurorilor, judecatoarea a pretins si primit suma de 200.000 de euro de la o persoana, denuntator in acest dosar, pe care a primit-o prin intermediul avocatului Dumitru Cismaru, finul sau. In schimbul banilor, Carmen Marinescu a decis eliberarea din arest preventiv a unui inculpat din familia denuntatorului, potrivit unui comunicat DNA.

Televiziunile de stiri au transmis ca este vorba despre interlopul Bercea Mondial. Carmen Marinescu a fost ridicata de procurorii anticoruptie si dusa la audieri la DNA Craiova.

„Suspecta Marinescu Eugenia Carmen, magistrat judecator, a pretins si a primit, prin intermediul inculpatului Cismaru Dumitru – avocat in cadrul Baroului Olt, de la o persoana denuntatoare, suma de 200.000 de euro, pentru a dispune cercetarea unui inculpat din familia denuntatorului in stare de libertate si pentru a pronunta o solutie pe fond favorabila acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsa neprivativa de libertate, dar si pentru a interveni, in acelasi scop, pe langa ceilalti judecatori care urmau sa judece cauza”, se mentioneaza in comunicatul procurorilor anticoruptie.

Banii ar fi fost primiti in anul 2011, cand dosarul lui Bercea Mondial se afla pe rolul Tribunalului Olt, iar acesta era arestat preventiv.

Avocatul Dumitru Cismaru ar fi primit suma in doua transe: mai intai 150.000 de euro – inaintea termenului de judecata din 31 august 2001, cand s-a dispus pentru prima oara inlocuirea masurii arestului preventiv cu masura obligarii de a nu parasi localitatea, iar apoi 50.000 de euro.

Dupa primirea sumei de 200.000 de euro, in intervalul 14 – 22 decembrie 2011, judecatoarea si sotul acesteia, Iuliu Severus Marinescu, au achizitionat trei terenuri si o casa, doua dintre aceste achizitii nefiind mentionate in declaratiile de avere ale judecatoarei.

Mai exact, anchetatorii sustin ca sotul ei a primit o asa-zisa donatie constand intr-un teren de peste 700 de metri patrati si o constructie de aproape 30 de metri, in localitatea Baile Olanesti din judetul Valcea.

„In realitate, pentru a evita mentionarea magistratului judecator Marinescu Eugenia-Carmen in contractul de cumparare a acestui imobil, inculpatii Marinescu luliu-Severus si Cismaru Dumitru au deteminat-o pe proprietara sa accepte incheierea unui act de donatie, in realitate intre parti fiind incheiat un contract tipic de vanzare-cumparare si fiind platit pretul de 55.000 lei”, arata procurorii DNA.

De asemenea, se pare ca sotul sau a cumparat de la o alta persoana un teren situat in localitatea Corbu, judetul Constanta, in suprafata de 1.250 de metri patrati.

„Exista indicii privind subevaluarea pretului achitat de inculpat, urmand a fi efectuate in continuare cercetari in cauza cu privire la aceasta tranzactie”, se mentioneaza in documentul procurorilor.

Aceste doua achizitii nu sunt mentionate in declaratiile de avere depuse in cursul anilor 2012 si 2013 de catre Carmen Marinescu.

Totusi, judecatoarea a notat in declaratie ca, alaturi de sotul ei, a cumparat un teren intravilan de 600 de metri patrati situat in municipiul Slatina.

„In realitate aceste imobile, precum si cel situat in localitatea Corbu, judetul Constanta in suprafata de 1250 mp, au fost achizitionate din suma de 200.000 de euro pretinsa si primita de suspecta Marinescu Eugenia-Carmen prin intermediul inculpatului Cismaru Dumitru, toate aceste demersuri fiind efectuate in scopul ascunderii sau al ascunderii si disimularii originii ilicite a acestor bunuri si ajutarea persoanelor care au savarsit infractiunea din care provin bunurile sa se sustraga de la raspunderea penala”, conchid procurorii anticoruptie.

DNA mai arata ca, in acelasi dosar, pe 21 martie, sotul judecatoarei si avocatul Cismaru Dumitru au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, in timp ce un alt suspect, Ilie Buca, a fost plasat sub control judiciar. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.