Acasă Vest Arad Timiş: Contrabandişti duș la DIICOT

Timiş: Contrabandişti duș la DIICOT

DISTRIBUIȚI

135198 – 02032015Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT Timişoara, au efectuat luni 41 percheziţii domiciliare în judeţele Arad, Timiş, Suceava, Hunedoara şi Maramureş, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, în perioada august 2014 – februarie 2015, în judeţele Timiş şi Arad şi unele localităţi limitrofe a acţionat o grupare transfrontalieră care făcea contrabanda cu ţigări provenite în special din Ucraina.

Din probele administrate a rezultat că ţigările provenite din contrabandă erau achiziţionate în special din judeţul Suceava, apoi transportate cu regularitate de 3-4 ori pe săptămână în autovehicule prevăzute cu spaţii special amenajate, şi ulterior depozitate la diferite adrese în vederea comercializării.

În această perioadă, membrii grupării au efectuat peste 24 de de transporturi, reuşind să achiziţioneze şi ulterior să comercializeze peste 150 baxuri ţigarete provenite din contrabandă, în valoare de 250.000 euro.

La sediul DIICOT Timişoara au fost aduse pentru audieri 26 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul Operaţiuni Speciale Timişoara.

La percheziţii au participat jandarmi din Timişoara şi Suceava. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.