Acasă Externe Ucraina cere Crimeea înapoi

Ucraina cere Crimeea înapoi

DISTRIBUIȚI

 135233 – 03032015Legaturile cu Rusia nu vor ajunge la normalitate decat daca Crimeea va reveni Ucrainei, potrivit a declarat ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, potrivit Themoscowtimes.com. Klimkin a declarat marti, in timpul unei vizite de doua zile in Japonia, ca frontiera cu rusii trebuie sa fie inchisa complet pentru ca acordul de incetare a conflictului armat intre Kiev si separatistii prorusi din est sa fie respectat.

Potrivit acestuia, inchiderea granitei este ultima conditie pentru a ajunge la o intelegere cu rusii, pentru ca este locul prin care intra in Ucraina trupele si armamentul greu din Rusia.

Ucraina si guvernele tarilor occidentale au acuzat recent Rusia ca ar trimite militari si arme pentru separatistii din estul Ucrainei, in ciuda acordului semnat pe 12 februarie la Minsk.

„Subliniem ca inca de la inceput ne luptam pentru o solutie pasnica. Dar vom folosi orice metode pentru apararea suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei”, a declarat ministrul ucrainean. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.