Acasă Externe Ucraina începe consultările cu creditorii pentru reeşalonarea datoriei externe

Ucraina începe consultările cu creditorii pentru reeşalonarea datoriei externe

DISTRIBUIȚI

 135461 – 12032015   – Ucraina va începe vineri consultările cu creditorii internaţionali pentru restructurarea datoriei sale externe, a anunţat ministrul de Finanţe, Natalia Iaresko. “Acum, pe agenda Ministerului se află necesitatea de reducere a presiunii asupra finanţelor determinată de datoria de stat’, a spus Iaresko la o reuniune a Guvernului, potrivit Capital.ro.

Restructurarea datoriei este una dintre principalele condiţii pentru acordarea celei de-a doua tranşe a ajutorului financiar aprobat de comunitatea internaţională pentru a salva economia ucraineană aflată în cădere.

Iaresko a reamintit că miercuri Fondul Monetar Internaţional a aprobat un nou program de asistenţă financiară pentru Ucraina, în valoare de 17,5 miliarde dolari şi cu o durată de patru ani, pentru ‘stabilizarea imediată’ a economiei ţării.

Ucraina, care a avertizat că, dacă nu va obţine repede asistenţă financiară, va intra anul acesta în încetare de plăţi, va primi în curând prima tranşă de 5 miliarde de dolari din acest program.

În schimb, FMI cere Kievului reforme profunde şi disciplină fiscală, precum şi creşterea tarifelor la gazele naturale.

Conform previziunilor Guvernului ucrainean, economia se va contracta cu câteva puncte anul acesta, dar, cu ajutorul creditorilor internaţionali, speră să înceapă să îşi revină în 2016.

Experţii consideră că însănătoşirea economiei ucrainene este direct legată de evoluţia conflictului din estul ţării.

Ucraina a stabilit drept obiectiv ca în 2020 să îndeplinească condiţiile necesare pentru a solicita integrarea în Uniunea Europeană. – PROMPT MEDIA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.