Acasă Externe Ucraina: Mesaj pentru ”reintegrarea Transnistriei” în Rep. Moldova

Ucraina: Mesaj pentru ”reintegrarea Transnistriei” în Rep. Moldova

DISTRIBUIȚI

iohannis - porosenko2135566 – 17032015  – Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat marți că a convenit cu omologul său român, Klaus Iohannis, să facă tot ce le stă în putință astfel încât Transnistria să fie ”reintegrată” în Republica Moldova.

„Am discutat referitor la situația de securitate din bazinul Mării Negre și situația din Republica Moldova, în speță, regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Am convenit să facem tot ce ne stă în putere (…) ca în viitor regiunea transnistreană să fie reintegrată în statul moldovenesc”, a spus Poroșenko în cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele Iohannis.

De asemenea, în urma discuţiilor s-a stabilit acordarea de tratament medical de către România şi Germania, soldaţilor ucraineni. Preşedintele Ucrainei, citat de Mediafax, a declarat că țara sa are contracte de furnizare de arme defensive cu 11 state europene, fără a detalia însă. ”Ieri, în Berlin, şi astăzi, cu domnul preşedinte Iohannis, am decis acordarea de tratament medical pentru soldaţii ucraineni, atât în Germania cât şi în România”, a anunţat Poroşenko. Poroşenko a mai spus că ”Ucraina este o ţară independentă, cu drepturi suverane de a-şi îmbunătăţi capabilităţile militare ale armatei”. ”Aici nu este vorba în mod particular despre acest conflict, pentru că noi suntem o ţară a păcii şi eu sunt un preşedinte al păcii, dar noi vrem să clădim un sistem de securitate, în cooperare cu ţările Uninii Europene, pentru că noi apărăm, aici, nu doar suveranitatea şi integritatea teritorială ci şi libertatea europeană şi democraţia europeană, precum şi securitatea europeană. Şi cred că toate ţările europene înţeleg pe deplin acest lucru”, a mai declarat Poroşenko. – PROMPT MEDIA, sursa: www.agerpres.ro, www.mediafax.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.