Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Apel către Parlament de respingere a divizării UEFISCDI în mai multe...

București: Apel către Parlament de respingere a divizării UEFISCDI în mai multe structuri

DISTRIBUIȚI

 135995 – 09042015  – Fundația Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români (CAESAR) și Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS), alături de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Consiliul Tineretului din România (CTR) și Societatea Academică din România (SAR) se declară îngrijorați de manieracomplet netransparentă în care s-a încercat desființarea Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) de către Parlamentul României”.

Potrivit unui comunicat, organizațiile lansează un apel ferm către Parlamentul României să respingă proiectul de lege în cauză și să nu grăbească niciun proces de legiferare cu referire la viitoare modificări ale sistemului de educație din România fără respectarea procedurilor aplicabile.

Solicităm, de asemenea, Ministerului Educației și Cercetării Științifice să evite bulversarea instituțiilor educaționale și de cercetare care funcționează prin desființarea, reorganizarea sau divizarea nejustificată a lor. În acest sens, lansăm o petiție publică prin care cerem în mod expres respingerea proiectului de lege cu privire la desființarea UEFISCDI și respectarea procedurilor legale și de consultare publică”, subliniază organizațiile.

Fundația CAESAR și LSRS, alături de ANOSR, CTR și SAR au lansat o petiție comună, prin care cer reprezentanților noștri aleși să nu divizeze UEFISCDI în mai multe structuri separate și să se asigure că orice modificări viitoare ale sistemului de învățământ sunt introduse cu respectarea tuturor etapelor care se impun, inclusiv cu desfășurarea de consultări publice prealabile și pe o perioadă suficient de mare cu toți actorii relevanți.

Suntem convinși că reprezentanții noștri aleși vor răspunde favorabil la cerința noastră, a Comisiei Europene și a tuturor semnatarilor petiției de a nu demantela o instituție care funcționează. Totodată, ne exprimăm speranța că viitoarele propuneri de modificare a cadrului legislativ și instituțional aplicabil în învățământ vor fi discutate pe larg cu toți actorii relevanți și cu toate părțile interesate înainte ca acestea să ajungă în etapele decizionale finale”, se arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.