Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Conferinţă internaţională dedicată impozitării şi combaterii economiei subterane

Bucureşti: Conferinţă internaţională dedicată impozitării şi combaterii economiei subterane

DISTRIBUIȚI

 136332 – 24042015 – O delegatie a Directiei Generale a Vamilor (DGV), impreuna cu experti ai altor administratii vamale si fiscale din peste 19 tari, precum si reprezentanti ai Europol, Interpol, Organizatiei Mondiale a Vamilor si ai sectorului privat, a participat, în perioada de 22-24 aprilie a. c., la o conferinta internatională in cadrul careia au fost dezbatute aspecte privind dimensiunile economiei subterane, problematicile comerţului ilicit şi soluţiile utilizate în diferite ţări pentru prevenirea si combaterea traficului ilicit cu produse din tutun, bauturi alcoolice sau medicamente contrafacute.

Conferinta cu titlul „International Conference on the Shadow Economy and Taxation” a fost organizata la Bucuresti de catre „International Tax and Investement Center(ITIC) in cooperare cu Euromonitor Business Consulting Services, potrivit unui comunicat al DGV.

Necesitatea organizării conferinţei a pornit de la faptul că lupta împotriva comertului ilicit precum si combaterea contrafacerii şi a contrabandei cu tigarete constituie o prioritate pentru toate ţările din Europa.

In cadrul sesiunii de lucru, reprezentantii vamii romane au subliniat ca intretinerea unui climat de incredere reciproca si cooperare intre autoritatile vamale si alte organizatii nationale si internationale de aplicare a legii precum si cu sectorul privat reprezinta unul din obiectivele prioritare care pot conduce la eficientizarea actiunilor acestora care sunt desfasurate in scopul de a asigura respectarea legii si prevenirea fraudelor vamale sau fiscale, se arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.