Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Există deja portiţe pentru a evita impozitarea bacşişului

Bucureşti: Există deja portiţe pentru a evita impozitarea bacşişului

DISTRIBUIȚI

136264 – 23042015 –  Dragos Petrescu, vicepresedintele Asociatiei Restaurantelor din Romania, spune ca, odata cu introducerea de la 1 mai a impozitarii bacsisului, clientii restaurantelor, hotelurilor si nu numai vor primi doua note de plata: una pentru plata serviciului primit si alta pentru bacsis, in cazul in care doresc sa-l acorde.

„In momentul in care clientul doreste sa lase bacsis, acesta va fi inclus pe o nota suplimentara, o nota care nu va contine TVA de 9%. Deci vor fi doua note: una pentru ce consuma si una pentru bacsis, care vor fi inmanate la masa. Acel bacsis va ajunge in casieria unitatii, el urmand sa fie distribuit cu retinere la sursa la sfarsitul programului sau intr-un alt mod: o data pe luna, pe saptamana, cum hotarasc angajatii, care sunt beneficiarii acestui bacsis, si operatorul, in asa fel incat sa fie cat mai simplu”, a explicat Dragos Petrescu, potrivit Digi24.

Sistemul devine insa mai complicat atunci cand clientul „nu isi manifesta de la inceput dorinta de a lasa bacsis si, in drum spre iesirea din restaurant sau din unitate – ca se poate intampla sa fie si la coafor, si la hotel – ii da 10 lei sau 50 de lei ospatarului”.

„In acel moment, ospatarul ar trebui ca, in mod benevol, sa se duca imediat la casa de marcat, neintarziat, ca nu cumva sa fie surprins de un control al ANAF, si sa fiscalizeze acest bacsis”, a explicat vicepresedintele Asociatiei Restaurantelor din Romania.

Impozitarea bacsisului cu 16% a fost aprobata, miercuri, in sedinta de guvern. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.