Acasă Politic Bucureşti: Guvernul se spală pe mâini: Parlamentul va decide asupra pensiilor speciale

Bucureşti: Guvernul se spală pe mâini: Parlamentul va decide asupra pensiilor speciale

DISTRIBUIȚI

136140 – 17042015 – Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, vineri, ca Guvernul nu va da nici aviz favorabil, nici nefavorabil instituirii unei pensii speciale pentru senatori si deputati, precizand ca Parlamentul va decide. 

Intrebata daca Guvernul va sustine sau nu va sustine instituirea unor pensii speciale pentru parlamentari, Rovana Plumb a spus: „Tipurile de avize pe care le da Guvernul pe initiativele legislative sunt sustine, nu sustine sau Parlamentul decide. In acest caz, Parlamentul va decide”.

„In ceEUROPARLAMENTARI_rovana plumbea ce priveste initiativele legislative, acestea apartin in exclusivitate Parlamentului. Vom discuta in momentul in care va aparea o astfel de initiativa legislativa. Decizia in ceea ce priveste initiativele legislative venite din partea colegilor din Parlament apartin in exclusivitate Parlamentului”, a mai aratat ministrul Muncii, potrivit Hotnews.ro.

Parlamentului TinerilorAvizul Guvernului asupra initiativelor legislative ale parlamentarilor este unul consultativ, insa de cele mai multe ori acestea sunt respinse in plenul Camerei Deputatilor sau al Senatului daca Executivul nu le sustine.

Controversatul proiect de lege care modifica Statutul parlamentarului astfel incat deputatii si senatorii sa beneficieze de o indemnizatie lunara pentru activitatea de parlamentar la indeplinirea varstei standard, dupa ce aceasta calitate inceteaza, a fost depus la Camera Deputatilor.

Proiectul a fost semnat de 255 de deputati si senatori, intre acestia numarandu-se 20 de deputati si trei senatori ai PNL, desi copresedintele acestui partid a declarat ca PNL nu sustine acest proiect. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.