Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Klaus Iohannis a plecat la reuniunea de urgenţă a Consiliului European

Bucureşti: Klaus Iohannis a plecat la reuniunea de urgenţă a Consiliului European

DISTRIBUIȚI

 136299 – 23042015 –  România susține strategia de apărare a Uniunii Europene, a declarant joi, pe Aeroportul Henri Coandă, președintele Klaus Iohannis, înainte de a pleca la a reuniunea extraordinară a Consiliului European pe tema crizei migrației. „Regretăm profund tragediile care au avut loc și susținem eforturile de îmbunătăţire a utilizării instrumentelor de care dispune Uniunea Europeană, în domeniu, pentru a evita repetarea unor astfel de situații, pierderile de vieți omenești”, a declarat președintele.

Totodată, șeful statului a precizat și care sunt principalele teme care vor fi abordate în cadrul reuniunii.

”Se va discuta despre măsurile pe care UE și statele membre le pot lua pentru a ameliora situatia generată de fluxurile migratorii, stoparea traficului de ființe umane prin anihilarea rețelelor de traficanți, consolidarea eforturilor pentru salvarea celor în pericol pe mare, întărirea cooperării cu statele de originie și de tranzit și sprijinirea statelor membre care sunt cele mai afectate”, a mai spus Klaus Iohannis.

Reuniunea extraordinară a fost convocată de Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, în contextul în care peste 1.000 de persoane s-au înecat, în ultima săptămână, în Marea Mediterană în încercarea de a ajunge din nordul Africii în Italia. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.