Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Marian Vanghelie află astăzi dacă scapă de arest

Bucureşti: Marian Vanghelie află astăzi dacă scapă de arest

DISTRIBUIȚI

136413 – 29042015 –  Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca (ICCJ) miercuri cererea primarului suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, prin care acesta solicita inlocuirea arestarii preventive, potrivit Hotnews.ro. Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie, intr-un dosar in care este acuzat de DNA de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani. 

„In perioada 2007 – prezent, inculpatul Vanghelie, in schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri sa obtina, pentru societatile pe care acesta din urma le controleaza, acordarea a numeroase contracte de lucrari publice, contracte in valoare totala de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea si plata contractelor de executie de lucrari publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un ‘comision’ de aproximativ 20% din valoarea contractelor incheiate intre Primaria Sectorului 5 si institutii din subordinea acesteia, pe de o parte, si societatile controlate de catre omul de afaceri, pe de alta parte”, se arata intr-un comunicat al DNA.

“Comisionul” respectiv a fost platit de catre omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie, prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (varul primarului) si al unei alte persoane apropiate lor, mai spun procurorii.

„Acest comision a fost platit, in parte, si sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, incheiate de catre SC Premier Palace SRL (societate controlata, prin intermediul unor societati de tip off-shore, de catre omul de afaceri) si societati comerciale controlate, prin interpusi, de catre Vanghelie, contracte in temeiul carora cea dintai firma platea celor din urma sume semnificative de bani. Din datele existente in cauza a reiesit ca beneficiare ale unor astfel de contracte (si sumelor de bani aferente acestora) au fost printre altele si societatile Bucuresti SA, Fashion Brand Management SRL (la ambele asociat fiind inculpatul Niculae) si Economat Sector 5 SRL (la care director general este inculpata Ciocan)”, mai arata DNA.

Anchetatorii au constatat ca o parte a “comisionului” a fost platit prin cedarea a doua imobile noi in favoarea unor persoane apropiate edilului.

„Pentru garantarea platii comisionului de 20% din valoarea contractelor publice, un om de afaceri a cedat controlul unei societati comerciale unor apropiati ai inculpatului Vanghelie. Alta modalitate de plata a ‘comisionului de 20%’ a constat in achitarea de catre societatile controlate de catre aceeasi persoana a cheltuielilor de renovare si amenajare a unor spatii utilizate de catre societatea controlata de Fashion Brand Management SRL”, precizeaza DNA.

In aceeasi perioada, Vanghelie si Mircea-Sorin Niculae au transferat sume de bani provenite din comiterea infractiunilor de luare de mita, sub forma achizitionarii de bunuri mobile si imobile si sub forma introducerii acestora in patrimoniul societatilor comerciale controlate de cei doi, in scopul ascunderii originii ilicite a acestora.

„Totodata, cei doi au disimulat adevarata natura a provenientei cu privire la doua imobile pretinse de catre Vanghelie de la administratorul mai multor firme. Vanghelie a disimulat adevarata natura a provenientei partilor sociale la societatea Eurowest Imob Consulting SRL, parti sociale pretinse de acesta de la un om de afaceri”, mai precizeaza DNA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.