Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: PNL a atacat la CCR hotărârea Senatului în cazul Şova

Bucureşti: PNL a atacat la CCR hotărârea Senatului în cazul Şova

DISTRIBUIȚI

 136300 – 23042015 –  PNL a depus joi la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) sesizarea referitoare la hotararea redactata de Senat privind votul dat in 25 martie pentru cererea de incuviintare a arestarii lui Dan Sova, a anuntat viceliderul grupului senatorilor PNL, Tudor Barbu, dupa depunerea sesizarii. Hotararea a fost publicata in Monitorul Oficial miercuri seara.

In textul acestei sesizari liberalii afirma ca Senatul ar fi trebuit ca, in hotararea redactata la solicitarea CCR, sa isi asume deiciza prin care incuviinteaza sau nu retinerea si arestarea preventiva a senatorului Dan Sova.

„Constatăm că hotărârea, astfel cum este redactată, e lipsită de decizia, fie ea de respingere ori admitere, privind cererea parchetului asupra căreia Senatul avea libertatea să se pronunţe. Considerăm că redactarea hotărârii s-a făcut cu încălcarea considerentelor Curţii Constituţionale, atestarea rezultatului votului dat cu privire la cererea de încuviinţare a arestării senatorului Dan-Coman Şova, aşa cum este cuprins în dispozitivul deciziei acesteia, neputând fi făcută printr-o hotărâre de constatare care lasă loc la interpretări. Senatul trebuia să-şi asume decizia prin care încuviinţează ori nu reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului în cauză. Mai mult, Biroul permanent a transmis Comisiei juridice, în vederea redactării proiectului de hotărâre a Senatului, Decizia Curţii Constituţionale nr.261/2015, deşi prevederile Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciilor Senatului, aprobat prin Hotărârea Biroului permanent nr.14/2013 privind structura organizatorică a serviciilor Senatului, cu modificările şi completările ulterioare, dispun că ‘Serviciul proceduri şi evidenţă legislativă îndeplineşte următoarele atribuţii redactează proiectele de hotărâri ale Senatului, precum şi corespondenţa asociată acestora”, a declarat Tudor Barbu.

Potrivit lui Barbu, această hotărâre a Senatului „sfidează legile şi în primul rând Constituţia”.

„Grupul senatorial liberal depune o contestaţie adresată Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte hotărârea Senatului în cazul Dan Şova. Sunt foarte multe temeiuri legale, lucruri legate de jurisprudenţa CCR, sunt foarte multe pagini de argumente pe care liberalii le-au pus la dispoziţia judecătorilor Curţii pentru a susţin un demers firesc de altfel, acela de contestare a unei hotărâri care sfidează legile şi în primul rând Constituţia”, a declarat Tudor Barbu, potrivit Hotnews.ro.

Hotararea are un singur articol si „constata ca nu au fost intrunite conditiile cerute de art.24 alin. (4) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor si de art. 173 din Regulamentului Senatului, pentru a incuviinta retinerea si  arestarea preventiva a domnului senator Sova Dan-Coman”.

Proiectul de hotarare al Senatului in cazul Dan Sova, redactat marti de catre Comisia Juridica la cererea Biroul Permanent, a fost adoptat miercuri in acelasi for si trimis la Monitorul Oficial. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.