Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Prima extragere pentru Loteria Bonurilor Fiscale, a doua zi de Paşti

Bucureşti: Prima extragere pentru Loteria Bonurilor Fiscale, a doua zi de Paşti

DISTRIBUIȚI

136004 – 10042015  – Luni, 13 aprilie a.c., începând cu orele 11.30, la studioul TV al Loteriei Române va avea loc prima extragere pentru Loteria Bonurilor Fiscale, loterie organizată de Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Valoarea totală a premiilor este de un million lei.

Extragerea este publică și va fi transmisă în direct de Televiziunea Română, care va pune la dispoziție, gratuit, tuturor posturilor TV interesate semnalul transmisiei în direct, potrivit unui comunicat al ANAF.

La această extragere participă bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie – 28 martie 2015. Participarea la  loterie nu presupune o înregistrare prealabilă a bonurilor fiscale în nicio bază de date/ website și nici depunerea acestora înainte de efectuarea extragerii la sediile instituțiilor implicate în organizare. Bonurile rămân la posesorii acestora care, după extragere, vor verifica dacă sunt câștigătoare.

Loteria Română are exclusiv calitatea de organizator al extragerilor pentru această loterie iar acestea se vor efectua cu urnele și bilele pe care Loteria Română le utilizează pentru tragerile loto.

Extragerea va avea loc în prezența unei comisii de tragere formată din câte un reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice, Agenției Naționale de Administrare Fiscală și C.N. „Loteria Română” S.A. iar bilele și urnele vor fi verificate în prezența comisiei înainte de extragere.

Extragerea din 13 aprilie a.c. va avea trei etape: etapa I – se va extrage o bilă, reprezentând luna emiterii bonului; etapa II – se va extrage o bilă, reprezentând ziua emiterii bonului; etapa III – se vor extrage 3 bile, reprezentând valoarea bonului.

Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, al ANAF și al C.N. „Loteria Română” S.A. pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

Revendicarea premiilor se face, începând cu prima zi după efectuarea extragerii, până la data de 13 mai a.c. inclusiv, prin depunerea în original a bonului fiscal câștigător emis în perioada 02 februarie – 28 martie a.c., alături de copia actului de identitate și de o cerere, la orice administrație fiscală din structura Agenției Naționale de Administrare Fiscală, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de a revendica premiul. Formularul cererii poate fi obținut gratuit de la administrația fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Un bon fiscal este considerat câștigător doar dacă îndeplinește cumulativ condițiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat  fiscalizat (de exemplu: logotipul și seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data și ora emiterii precum și numărul de ordine).

La solicitarea titularului bonului fiscal, unitatea teritorială a ANAF unde a fost depus originalul bonului fiscal câştigător eliberează o copie care poartă menţiunea „conform cu originalul”.

Plata câştigurilor se face de către Ministerul Finanţelor Publice, în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după verificarea autenticităţii şi realităţii bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de către organele competente ale ANAF, se maia arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.