Acasă Economie Bucureşti: Scandal între şeful Fiscului şi Comisia de Buget-Finanţe

Bucureşti: Scandal între şeful Fiscului şi Comisia de Buget-Finanţe

DISTRIBUIȚI
sursa foto: ziuanews.ro

 – 136113 – 16042015 – Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Gelu Stefan Diaconu, nua participat joi la ședința Comisiei de Buget-Finanțe din Senat, unde urma să fie chestionat în legatură cu activitatea Fiscului din ultima perioadă.

Șeful comisiei Viorel Arcaș a precizat ca Diaconu nu doar că nu s-a prezentat după ce i-a fost trimisă inclusiv o invitație oficialăă, dar nici nu a anunțat că nu ajunge la ședință.

„Domnul Diaconu nu s-a prezentat azi (joi – n.r.) la comisie, noi i-am trimis invitatie oficiala, cum facem cu toti. Avea obligatia sa vina, nu trebuia sa confirme, insa trebuia sa ne anunte daca nu poate ajunge, fiind plecat in delegatie”, a spus Arcas, dupa ce senatorii din comisie l-au asteptat aproape o ora pe seful Fiscului.

Arcaș a anunțat că audirea va fi reprogramată, spunând că ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici și premierul Victor Ponta vor fi informați în legătură cu această absență.

sursa foto: ziuanews.ro
sursa foto: ziuanews.ro

Diaconu a fost invitat la începutul lunii aprilie la discuții în Comisia de Buget-Finanțe pentru a explica situația care a creat animozități în spațiul public în urma informațiilor potrivit cărora ANAF face exces de zel în activitatea din teren, dar nu reușește să pună în aplicare titluri executorii de sute de milioane de euro.

Președintele ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, a răspuns acestor afirmații printr-un comunicat de presă, prin care a explicat absența sa de la ședința comisie senatoriale. Acesta a precizat că problematica pe care urmau să o discute senatorii este gestionată de un secretar de stat din Ministerul Finanțelor, care are astfel de atribuții, la comisie fiind desemnați specialișști care să participle la discții.

„Procesul legislativ este coordonat în cadrul ministerului de un alt secretar de stat prezent în toate situațiile de acest gen, care a fost informat asupra neparticipării mele și cu privire la experții noștri care vor asigura suportul de specialitate”, a subliniat Diaconu.

În cee ace privește situația firmelor închise ”pentru câțiva lei”, Diaconu a precizat că este excesiv mediatizată și că situația descrisă nu corespunde realității. ”ANAF a informat in mod repetat ca acele cazuri mediatizate excesiv, in care publicul a fost informat ca s-au ‘inchis’ afaceri pentru 2-3 lei gasiti in plus in casa, sunt pure inventii”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.