Acasă Politic Bucureşti: Senatul se va conforma

Bucureşti: Senatul se va conforma

DISTRIBUIȚI

 tariceanu136177 – 20042015 – Senatul va trimite DNA toate documentele solicitate de procurori in privinta inscrisurilor intocmite in anii 2014 si 2015 pentru urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a senatorilor in functie, inclusiv a lui Dan Sova, a anuntat luni presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

„Biroul Permanent a cerut secretarului general al Senatului sa trimita pana in 22 aprilie toate documentele solicitate”, a afirmat presedintele Senatului, la cateva ore dupa ce DNA ceruse aceste documentele pana cel tarziu 22 aprilie, avertizand ca un eventual refuz se constituie in infractiunea de obstructionare a justitiei.

„Documentele sunt pe site, sunt documente publice, dar daca se doreste ca aceste documente sa plece cu o stampila de insotire (…) e o modalitate care ma duce cu gandul ca nu toata lumea in ziua de azi a asimilat o serie de evolutii tehnologice care au aparut”, a comentat el, inainte de a adauga: „Nu e nicio problema, le furnizam su forma scrisa, pe hartie”.

Intrebat ce s-a schimbat fata de acum o saptamana, cand acelasi Tariceanu spunea ca va raspunde cererilor DNA doar dupa ce solicitarile vor fi facute „procedural corect”, respectiv prin intermediul Ministerului Justitiei, seful Senatului a sustinut ca si atunci a fost „de acord pe fond sa puna la dispozitie toate documentele solicitate”.

„Decizia Biroului Permanent este axata pe doua elemente: de fond si de forma. In decizia de fond nu exista nicio retinere”, spunea Tariceanu, miercurea trecuta, adaugand ca documentele vor fi furnizate „indata ce comunicarea va fi facuta conform regulilor institutionale ce trebuie sa existe”.

In ceea ce priveste decizia Curtii Constitutionale privind necesitatea unei hotarari la votul in cazul lui Dan Sova, Tariceanu a precizat ca luni se va reuni plenul senatului pentru a vota un proiect de hotarare. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.