Acasă Sud-Est Buzau Buzău: Cinci persoane ridicate pentru furturi online din conturi bancare

Buzău: Cinci persoane ridicate pentru furturi online din conturi bancare

DISTRIBUIȚI

135813 – 02042015 –  Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Buzău au destructurat o grupare infracţională organizată, specializată în infracţiuni informatice. În urma a cinci percheziţii, au fost ridicate carduri, documente bancare şi diferite sume de bani.

Joi dimineaţa, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi procurorii DIICOT din Buzău au efectuat cinci percheziţii la membrii unei grupări infracţionale organizate, cu vârste cuprinse între 19 şi 34 de ani, specializaţi în operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul ilegal la un sistem informatic.

La percheziţii au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe documente, carduri bancare, un laptop, precum şi 23.500 de euro şi 64.900 de lei, potrivit unui comunicat al IPJ Buzău.

Din cercetări a reieşit că, membrii grupării ar fi obţinut în mod fraudulos date de identificare ale unor titulari legitimi de conturi bancare din Olanda şi Germania, prin atacuri informatice cu mesaje transmise în mediul electornic, însoţite de un virus, sau mesaje nereale privind sisteme de securitate, emise în numele unor bănci.

Activitatea infracţională ar fi fost direcţionată de către membri ai grupării din Republica Moldova, fiind urmată de operaţiuni frauduloase de transferuri on-line din conturile a şapte persoane din Olanda şi Germania, în conturi bancare ale membrilor grupării, din România.

Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 10.000 de euro şi 115.000 de lei, ultima tranzacţie fiind efectuată la data de 16 martie a. c., când ar fi fost retrasă o sumă de bani, în mod fraudulos, din conturile a două persoane din Germania.

Cei cinci au fost conduşi la audieri, ei fiind cercetaţi pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul ilegal la un sistem informatic.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al SRI. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.