Acasă Externe Chişinau: Traian Băsescu: Este prematur ca Republica Moldova să depună acum cererea...

Chişinau: Traian Băsescu: Este prematur ca Republica Moldova să depună acum cererea de aderare la UE

DISTRIBUIȚI

 135852 – 03042015 – Fostul presedinte Traian Basescu a declarat ca, daca Republica Moldova ar depune acum cererea de aderare la Uniunea Europeana, aceasta va fi refuzata. Fostul sef de stat roman a facut afirmatia in timpul unei conferinte de presa, cu ocazia vizitei sale la Chisinau, relateaza Unimedia.

„Va spun ca un om cu experienta, cred ca s-ar primi un refuz. Este prematur, nu vreau sa devin un dusman al Republicii Moldova sau al cetatenilor de aici, eu mi-am exprimat o parere”, a precizat Traian Basescu.

Fostul presedinte roman se afla intr-o vizita la Chisinau, joi si vineri, la invitatia liderului moldovean Nicolae Timofti. Basescu a fost decorat cu Ordinul „Stefan cel Mare”, decoratia militara suprema a Republicii Moldova, de catre Timofti.

Presa a relatat ca Traian Basescu a mers la Chisinau pentru a primi cetatenie moldoveana, insa fostul presedinte a declarat, joi, ca va reveni in viitor cu aceasta solicitare, intrucat situatia politica actuala din Republica Moldova nu este „propice” pentru un astfel de demers. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.