Acasă Sud-Est Constanta Constanţa: Gigi Becali va fi eliberat din închisoare

Constanţa: Gigi Becali va fi eliberat din închisoare

DISTRIBUIȚI

135842 – 03042015 –  Finanţatorul Stelei, Gigi Becali (56 de ani), va fi eliberat din pușcărie. Decizia a fost luată de judecătoriii Tribunalului Constanța și este definitivă. Magistrații au respins astfel recursul procurorilor la decizia de eliberare condiţionată pronunțată de Judecătoria Medgidia. Becali a stat în spatele gratiilor din 20 mai 2013, potrivit Sportnews.ro.

Gigi Becali a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare. Gigi a primit trei ani de detenție în dosarul ”Schimbului de terenuri cu MApN”, la care s-a adăugat un spor de pedeapsă de șase luni după condamnarea în dosarul ”Valiza”. În plus, ”Războinicul Luminii” mai fusese condamnat la trei ani închisoare cu suspendare în dosarul ”Sechestrării de persoane”.

Gigi Becali a spus că tratează Steaua ca pe o afacere și că nu se va mai implica precum a făcut-o până acum. ”Caut mântuirea, îl caut pe Iisus!”, a trâmbițat patronul, la ultima permisie. Rămâne de văzut dacă se va ține de curând, în condițiile în care, nu se mult, susținea că face cancer la limbă, dacă nu vorbește la televizor.

Sentința judecătorilor a fost amânată pentru vineri, după ce luni, 31 martie, instanța a judecat contestația procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) împotriva deciziei Judecătoriei Medgidia, de a admite cererea de eliberare a omului de afaceri.

Sentința pe care o vor da magistrații va fi definitivă.

Pe 6 martie, magistrații Judecătoriei Medgidia au decis eliberarea condiționată a lui George Becali, iar în situația în care sentința nu ar fi fost contestată de procurorii anticorupție, Becali ar fi putut pleca acasă de la Penitenciarul Poarta Albă (jud. Constanța).

Gigi Becali a declarat în faţa judecătorilor de la Tribunalul Constanţa, că va suferi o intervenţie chirurgicală în Germania, imediat după ce va fi eliberat. Gigi Becali ar avea deja programata operația, dar procurorii i-au dat planurile peste cap atunci când au facut recurs la decizia de eliberare condiționată dată de Judecatoria Medgidia.

Gigi Becali avea de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul “Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina. Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.