Acasă Sud Dambovita Dâmboviţa: Comisar de mediu şi directorul Agenţiei Judeţene de Mediu, trimişi în...

Dâmboviţa: Comisar de mediu şi directorul Agenţiei Judeţene de Mediu, trimişi în judecată pentru luare de mită

DISTRIBUIȚI

136270 – 23042015 –  Procurorii DNA din Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a Lui Virgil Valentin Rizea, comisar în cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița, la data faptelor, pentru luare de mită.În acelaşi dosar au mai fost trimiși în judecată Mirel Nica (aflat sub control judicar), director executiv în cadrul Agenției Județene pentru Protecția Mediului Dâmbovița, și Ion Orlando Bănică (în stare de libertate), tot pentru dare de mită în formă continuată.

Procurorii susțin că în perioada aprilie 2013 – iunie 2014, Rizea și Nica au primit de la Bănică (director de producție la S.C. Ro Ecologic Combustibil Alternativ S.R.L. București – Punct de lucru Fieni), bani și bunuri să favorizeze societatea, inclusiv prin tolerarea încălcărilor prevederilor legale de protecţia mediului.

Totodată, în perioada decembrie 2013 – iulie 2014, prin acte de amenințare cu darea în vileag a unor nereguli constatate în activitatea derulată de S.C. Ro Ecologic Combustibil Alternativ S.R.L. – Punct de lucru Fieni, Nica Mirel i-a determinat pe reprezentanții agentului economic să încheie un contract de prestări servicii de publicitate cu o societate comercială.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile care aparțin lui Nica și Rizea.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dâmboviţa cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse de procurori. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.