Acasă Sud-Vest Dolj Dolj: Funcţionari publici, arestaţi pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Dolj: Funcţionari publici, arestaţi pentru luare de mită şi trafic de influenţă

DISTRIBUIȚI

135802 – 02042015 –  Tribunalul Dolj, a dispus miercuri, la cererea procurorilor DNA, arestarea lui Radu Smarandache, șef serviciu din cadrul Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Dolj, şi a Rodicăi Ţenea, consilier juridic în cadrul Direcției Juridice din cadrul Primăriei municipiului Craiova.

Radu Smarandache ete acuzat de procurorii DNA de luare de mită în formă continuată, iar Rodica Ţenea, de trafic de influenţă în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2013 – 2015, Radu Smarandache, în calitate de șef al Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanei Adulte cu Handicap (S.E.C.P.A.H.) din cadrul D.G.A.S.P.C. Dolj, printr-un intermediar, a pretins și a primit, în șase rânduri, sume de bani cuprinse între 500 și 1000 de lei, de la persoane interesate să obțină certificate de încadrare în grad de handicap, fără a fi îndreptățite sau aparținători ai acestora.

În acest scop, Radu Smarandache, care avea printre atribuțiile specifice și pe aceea de a răspunde și verifica, alături de ceilalți specialiști ai serviciului, de a aviza raportul de evaluare complexă, respectând criteriile de încadrare în grad de handicap, a intervenit pe lângă membrii comisiei din cadrul Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap Dolj, în scopul încadrării acestor persoane în anumite grade de handicap.

În perioada 2012 – 2015, Rodica Țenea, în calitate de consilier juridic în cadrul Direcției Juridice din cadrul Primăriei municipiului Craiova, prin același intermediar, a pretins și primit, în șase rânduri, sume de bani cuprinse între 2.000 de lei și 8.000 de euro, de la persoane interesate să se angajeze la diverse instituții din municipiul Craiova sau să se pensioneze medical, prevalându-se de relațiile pe care le are cu factorii de decizie în cadrul acestor instituții.

În acest dosar se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane, precizează DNA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.