Acasă Sud-Vest Dolj Dolj: Premierul Ponta: România, Bulgaria şi Serbia trebuie să fie mai unite

Dolj: Premierul Ponta: România, Bulgaria şi Serbia trebuie să fie mai unite

DISTRIBUIȚI

 136327 – 24042015 – Premierul Victor Ponta a declarat vineri, după ședința de Guvern comună cu Bulgaria și Serbia că este important ca toate cele trei state să fie mult mai unite în viitor și că România și Bulgaria susțin Serbia în demerurile sale de aderarea la UE. ”Bulgaria și România împlinesc opt ani de când suntem membri UE. A fost cea mai importantă decizie pe care am luat-o și apartenența la UE este nu perfectă, nu ușoară, dar este cea mai bună proiecție politică pentru România și Bulgaria. Vreau să afirm sprijinul total și necondiționat pentru efortul și demersul Serbiei de a deveni membră a UE. Este în interesul Bulgariei și României ca Serbia să înceapă cât mai curând demersurile de aderare la UE”, a spus Victor Ponta.

Premierul a pus accent și pe importanța proiectelor comune în domeniile trasportului și energiei.

”Vreau să subliniez importanța proiectelor comune de infrastructură. Ne leagă Dunărea și strategia Dunării care poate atrage investiții. Trebuie să avem proiecte comune în ceea ce privește transportul și mai ales infrastructura energetică. În ziua de azi, energia este cea mai efcientă armă și cel mai important mijloc de dezvoltare. Bulgaria, Serbia și România trebuie să accelereze proiectele de infrastructură energetică”, a mai afirmat premierul.

”Bulgaria, Serbia și România trebuie să fie mai coordonate și mai unite decât până acum în toate demersurile pe care le facem pe plan european. Avem exemplele de succes ale Poloniei, Cehiei și Ungariei, care reunite în grupul de la Vișegrad sunt foarte eficiente în promovarea intereselor și proiectelor lor regionale.  Vreau să punem bazele unei colaborări accentuate între Bulgaria, Serbia și România, dacă vreți ca în timp să fie grupul de la Craiova, de țări care se sfătuiesc, au proiecte comune și se sprijină. Vrem să promovam interesele comune ale celor trei țări, deschise către vecinii din zonă, deschise către zona Balcanilor de vest, România se gândește întotdeauna la Republica Moldova, către Ungaria, pentru că uniți putem să avem mai mult succes”, a spus Ponta.

”Îmi doresc ca, peste ani, întâlnirea Craiova să fie considerată un moment cu adevărat istoric, cu adevărat important pentru cele trei țări, înseamnă că trecutul îl lăsăm, că avem numai interese comune și nimic care să ne despartă și că împreună putem să fim mult mai puternici”, a conchis Victor Ponta. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.