Acasă Sud-Est Galati Galaţi: Cel mai mare arbitru roman din toate timpurile, Nicolae Rainea, a...

Galaţi: Cel mai mare arbitru roman din toate timpurile, Nicolae Rainea, a murit

DISTRIBUIȚI

135758 – 01042015 – Nicolae Rainea, cel mai mare arbitru român din toate timpurile, s-a stins din viaţă miercuri dimineaţa în jurul orelor 5.00. Acesta a avut o gripă banală săptămîna trecută care s-a transformat într-o viroză puternică pentru că nu fusese tratată, potrivit Gsp.ro.

A fost internat în spital, iar acolo a făcut un edem pulmonar. În această dimineaţă a făcut stop cardiovascular şi a murit la spitalul din Galaţi unde fusese internat.

Fostul arbitru avea 81 de ani.

„A fost pe mîini foarte bune. Medicii au făcut tot ce le-a stat în putinţă, însă nu s-a mai putut face nimic. Am vorbit acum 5-6 zile cu el, era în vână, făcea glume, şi chiar îmi spunea că ceea ce trăieşti peste 80 de ani este un bonus de la Dumnezeu”, a spus Adrian Porumboiu.

Nicolae Rainea a intrat în arbitraj în 1959, iar după trei ani a promovat în lotul divizionar. În prima ligă a debutat în 1965, iar doi ani mai târziu a fost inclus în lotul FIFA.

400 de meciuri în Divizia A, 115 partide internaţionale, trei prezenţe la CM şi una la CE a bifat Rainea în cariera de arbitru

S-a retras din arbitraj în anul 1983, însă a rămas până nu cu mult timp în urmă membru al Comisiei Centrale a Arbitrilor şi observator federal.

A fost cetăţean de onoare al oraşului Galaţi, a bifat patru mandate în Consiliul Local, iar din decembrie 2011 stadionul Dunărea a fost redenumit “Nicolae Rainea”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.